Foto:

Ook glasvezel in buitengebied

door Glasvezel buitenaf

Wethouders geven startsein

Wethouders Van der Velden (Ermelo), Van der Maas (Nunspeet) en De Jong (Harderwijk) gaven donderdag samen met Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest Veluwe.

NUNSPEET - In Noordwest Veluwe koos 50% van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied voor diensten via glasvezel. Dit percentage was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. Eerste werkzaamheden in het buitengebied Aannemer Allinq is al begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg, namelijk met het schouwen in het gebied en bij de mensen thuis.

Dit betekent dat de aannemer bij iedereen langs gaat om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. "De start van de graafwerkzaamheden, is een mooi moment om samen met de gemeenten en ambassadeurs bij stil te staan. Dankzij de inspanning van hen en vele anderen, kunnen we immers starten met de aanleg", aldus Piet Grootenboer. Gemeente is blij met komst van glasvezel. De gemeente Ermelo ziet digitale ontsluiting als 'basisbehoefte'. "Ik ben erg blij dat straks ook de inwoners, scholen, (recreatie)ondernemers en organisaties in het buitengebied van Ermelo toegang hebben tot snel, veilig en betrouwbaar internet", zegt wethouder Leo van der Velden. "Digitale bereikbaarheid draagt in grote mate bij aan het leefbaar houden van de kleine kernen van onze gemeente." Wethouder Van der Maas vult aan: "Binnenkort is het zo ver. Naast de kernen hebben dan ook de bewoners en bedrijven in het buitengebied toegang tot snel internet. En dat is goed.

Voor de informatievoorziening, veiligheid en zorg, maar ook voor de bedrijfsvoering van veel agrariërs in het buitengebied. Snel internet is tegenwoordig steeds meer 'normaal'. En dat geldt binnenkort gelukkig ook voor onze buitengebieden. Een goede zaak!". Aannemer Allinq is gestart met de aanleg van glasvezel in Noordwest Veluwe.

Stefan Wegdam
Meer berichten