Hanneke den Besten mist even voor de foto, maar Loes de Ruiter is volop bezig de Kerstmarkt van de Kringloop weer sfeervol in te richten met kerstballen, verlichting en nog veel meer. Foto Dick Baas
Hanneke den Besten mist even voor de foto, maar Loes de Ruiter is volop bezig de Kerstmarkt van de Kringloop weer sfeervol in te richten met kerstballen, verlichting en nog veel meer. Foto Dick Baas (Foto: )

Veel belangstelling voor ouderwetse kerstballen

Even Sint-Nicolaas laten vertrekken, maar de dag daarna gaat de traditionele Kerstmarkt bij Kringloopcentrum De Cirkel aan de Nijverheidsweg 101b in Nunspeet weer van start. Van donderdag 6 december tot en met donderdag 20 december is het weer zoeken en kopen tijdens de openingstijden.

NUNSPEET - De Kerstmarkt van De Kringloop is al jaren een begrip. Loes de Ruiter en Hanneke den Besten zijn de vrijwilligers die al zo'n vijf jaar de Kerstmarkt regelen, inrichten en gezellig maken. De kerstmarkt loopt goed. Loes: "Als wij op 6 december met de markt beginnen, staat om half tien 's morgens al een hele rij kopers voor de deur." En die drukte blijft tot het einde.

Een Kerstmarkt inrichten is niets iets van een paar weken voor kerst. Nee, als op 3 januari de Kringloop weer open gaat, worden gelijk al weer nieuwe kerstspullen gebracht. En dat gaat door tot in de zomer. Alles wordt ingezameld, gesorteerd en gaat in dozen naar de zolder. Er blijkt veel belangstelling te zijn voor ouderwetse kerstballen. Loes en Hanneke stallen niet alles gelijk uit, maar vullen regelmatig aan. Kunstkerstbomen zijn ook gewild. En natuurlijk verlichting.

Het is wellicht de laatste kerstmarkt in deze vorm. Loes en Hanneke stoppen. Opvolging heeft zich nog niet gemeld.

Dick Baas
Meer berichten