Foto:

PCOB verwelkomt nieuwe leden met koffie en gebak

Het is een traditie bij de Protestants-Christelijke Ouderen Bond (PCOB), afdeling Nunspeet om nieuwe leden uit te nodigen voor een ontmoeting en kennismaking met elkaar en het bestuur van de afdeling. Dat gebeurt ieder jaar in Lunchroom Uniek aan de Stationslaan in Nunspeet.

NUNSPEET - Wie tussen 1 oktober 2017 en 31 oktober 2018 lid is geworden van de PCOB-afdeling Nunspeet, krijgt een uitnodiging voor een kop koffie en een traktatie. Dat waren er volgens secretaris Harry Bekkering dit jaar 43. Daarvan waren er maar tien aanwezig in Lunchroom Uniek. Voorzitter Evert van 't Slot had op meer gehoopt, maar ouderen zijn vaak nog heel actief bezig. De afdeling Nunspeet van de PCOB is met 1050 leden een grote afdeling. Het ledenaantal schommelt altijd door overlijden en vertrek, maar de ledenwerving is nog steeds succesvol. Harry Bekkering is dan ook niet ontevreden over het ledenaantal.

Een doel is om jongere ouderen als lid te werven. Wie 55 jaar is kan lid worden van de PCOB. Op dit moment is de jongste 56 jaar. Landelijk, maar ook in Nunspeet, is het doel op te komen voor alle senioren. Een bespreekpunt is momenteel het samengaan met de KBO-Nunspeet, zoals dat landelijk vorm krijgt.

Dick Baas
Meer berichten