Vrijwilligers van de Stichting Present pakken even een slaapkamer aan in het kader van de actiedag 'Met kerst samen present'. Foto Dick Baas
Vrijwilligers van de Stichting Present pakken even een slaapkamer aan in het kader van de actiedag 'Met kerst samen present'. Foto Dick Baas (Foto: )

Stichting Present in actie: 'Met kerst samen present'

Mensen samenbrengen die een dag(deel) vrijwillig hulp willen bieden en mensen die deze hulp hard nodig hebben, die geen eigen netwerk hebben, geen geld of geen goede gezondheid. De Stichting Present heeft daarvoor dit jaar de actie onder het motto: 'Met kerst samen present'.

NUNSPEET - Present wil vreugde brengen bij een ander. Met 53 vrijwilligers werden afgelopen zaterdag acht projecten uitgevoerd. Dat varieerde onder meer van hulp bij verhuizingen, een tuin opknappen, een high tea organiseren bij een dagopvang, pannenkoeken bakken bij Seewende, laminaat leggen en schilderen.

Zo waren Simon, Mariska, Marga en de coördinator van Present Marleen Kragt slaapkamers aan het sausen bij een mevrouw die haar leven weer op orde probeert te brengen. De hulpverlenende instantie had bij Present aangegeven dat deze mevrouw wel wat hulp kon gebruiken in de woning. Het viertal ging aan de slag. Van 10.00 tot 12.00 uur was de planning. Maar het viertal besloot om in de middag nog maar even door te gaan. Dan was de klus klaar.

Waarom dit doen? "Iets doen voor een ander. Het is gewoon gezellig om met elkaar bezig te zijn." En dat je gezicht dan flink onder de verf zit, is helemaal niet erg. Enthousiasme!

Dick Baas
Meer berichten