Hulshorst wil niet degraderen dit seizoen. Foto: Willemien van Duinen
Hulshorst wil niet degraderen dit seizoen. Foto: Willemien van Duinen (Foto: @Willemien van Duinen)

Hulshorst wil een trainer die aanvalt

Door Hans Assink

VV Elspeet wil in de top vier

Een trainer met een voetbalvisie die gericht is op verzorgd en aanvallend voetbal. Daar is VV Hulshorst naar op zoek. Hij moet ook nog tussen en boven de spelers kunnen staan, zo is op de website van Hulshorst te lezen. Of de nieuwe trainer bij een derdeklasser aan het werk gaat valt nog te bezien. Hulshorst is de winterstop ingegaan als de nummer tien.

Nunspeet – VV Hulshorst speelde op de laatste speeldag van het jaar met 2-2 gelijk in de uitwedstrijd tegen Swift. Het was de derde puntendeling op rij voor de ploeg van trainer Martijn Kuis. Kuis en het bestuur van Hulshorst hebben begin deze maand naar buiten gebracht na dit seizoen uit elkaar te gaan. Kuis heeft er dan drie jaar op zitten als hoofdtrainer bij Hulshorst.

Kuis vindt drie jaar bij een club 'een mooie periode' en is toe aan een nieuwe uitdaging, zoals dat vaak gezegd wordt. In het eerste jaar promoveerde Kuis met Hulshorst naar de derde klasse en vorig jaar hield hij Hulshorst knap in de derde klasse. Dat is nu weer de opdracht.

De start was goed, met 7 punten uit 3 wedstrijden, maar nu staat Hulshorst toch weer bij de onderste clubs. Op 19 januari hervat Hulshorst de competitie met een thuiswedstrijd tegen DSV'61. De club uit Doornspijk sloot het jaar 2018 met een 0-0 gelijkspel tegen BAS. Sowieso vallen er weinig doelpunten bij DSV getuige het doelsaldo van 10 goals voor en 17 tegen. En dat voor een ploeg die voorlaatste staat met 13 punten uit 12 wedstrijden. Alleen de top drie heeft minder goals tegen dan DSV, waar het dus zeker niet aan de defensieve kwaliteiten ligt.

VV Nunspeet

In de eerste klasse D speelde VV Nunspeet in de laatste speelronde voor de winterstop met 1-1 gelijk bij De Merino's in Veenendaal. Marnix Tissingh tekende voor de late gelijkmaker. Martijn Dekker stopte een penalty van De Merino's dat zelf vond aanspraak te kunnen maken op een overwinning. De ploeg van trainer Freddy Smit is na 11 wedstrijden de nummer 11 van de ranglijst met 11 punten. ASV Dronten, DZC'68 en Enter Vooruit staan onder Nunspeet, dat nog wel een inhaalwedstrijd op de kalender heeft staan: 22 december, thuis tegen DTS Ede.

In de vierde klasse C ging VV Elspeet lekker de winterstop in. De ploeg van trainer Jan de Ruiter won tijdens de laatste speelronde met 3-2 van WZC Wapenveld en heeft zich keurig in de top vier genesteld met 20 punten uit 11 wedstrijden. Het was voor Elspeet de derde zege op rij. Elspeet passeerde WZC in de stand. Op plek twee staat 't Harde. De club van trainer Egbert Kragt zette in de laatste speelronde Noord Veluwe Boys simpel opzij met 2-6. 't Harde heeft 23 punten uit 11 wedstrijden. Koploper Zeewolde heeft met 24 punten maar één puntje meer dan 't Harde. SEH is de nummer drie met 22 punten. VV Vierhouten bezet de elfde plek met 4 punten uit 10 wedstrijden. De competitie gaat op 9 februari verder met Vierhouten - SEH, EFC 't Harde en VEVO - Elspeet.

Hans Assink
Meer berichten