Hans Verduin heeft vorig jaar 's nachts foto's gemaakt van het asfalteren van de Eperweg. In formaat van een meter bij een meter nu te zien in de gangen van Veluvine. Foto Dick Baas
Hans Verduin heeft vorig jaar 's nachts foto's gemaakt van het asfalteren van de Eperweg. In formaat van een meter bij een meter nu te zien in de gangen van Veluvine. Foto Dick Baas (Foto: )

Foto's Hans Verduin: 'Een andere kijk op gewoon'

Al vanaf half november en tot half januari zijn foto's van Hans Verduin te zien in de gangen van Veluvine. Het zijn negentien grote foto's in het formaat van een meter bij een meter in kleur en zwart wit. Het thema is: 'Een andere kijk op gewoon'.

NUNSPEET - 'Zoeken naar lijnen, dieptes, symmetrie, soms in kleur, om het 'plaatje' aantrekkelijk te maken voor de kijker en de fotograaf natuurlijk'. Zo omschrijft Hans Verduin zijn werk. Het is heel divers en op veel plekken in Nederland en het buitenland gemaakt.

"Het is de eerste keer dat ik mijn werk op deze manier exposeer. Ik fotografeer al heel lang en ik kreeg nu de kans om de foto's te laten zien." Hij heeft zijn best gedaan een selectie van diverse soorten foto's gemaakt, waarvan hij hoopt dat meerdere mensen die leuk vinden. "De een heeft een voorkeur voor bepaalde foto's, een ander weer voor heel iets anders." Verduin wordt wel aangeduid als industrieel fotograaf. "Ik kom eigenlijk uit de automatisering, maar ik heb wel wat met techniek."

Opvallend zijn de latjes. Tussen alle foto's hangt een toelichting daarover. De foto's hadden op kunststof of aluminium geplakt kunnen worden. "Maar wat doe je ermee na de expositie. We hebben al afval genoeg. De latjes kunnen hergebruikt worden."

Dick Baas
Meer berichten