Elisa Mulder vraagt, Jeannette Oosterhaven antwoordt, het koor zingt. Foto Dick Baas
Elisa Mulder vraagt, Jeannette Oosterhaven antwoordt, het koor zingt. Foto Dick Baas (Foto: dick Baas)

Kerstsamenkomst in Oranjepark

NUNSPEET - Het was de dertigste keer. Interkerkelijk gospelkoor Genesis hield op de avond voor kerst de traditionele kerstsamenkomst in het Oranjepark in Nunspeet. Motto was dit keer: 'Ik wens jou.. het Kind'. De lichtjes leidden de bezoekers van de Bosweg naar de muziekkoepel. De warme chocolademelk stond weer klaar. De kerststal werd verzorgd door leerlingen van de Petraschool. Genesis zong onder leiding van Jaco Mulder. Er was samenzang. De Bijbellezing was uit de Bijbel in gewone taal. Gezeten op een strobaal vroeg Elisa Mulder zich af wat er nu eigenlijk allemaal gebeurd was in die Kerstnacht. Ze snapte het niet helemaal. Jeannette Oosterhaven probeerde haar een antwoord te geven.

Er was, zoals gebruikelijk, veel publiek. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren en kinderen. Het Ere zij God sloot, ook traditioneel, de bijeenkomst af. De collecte was bestemd voor de Stichting Verborgen armoede in Nunspeet, een burgerinitiatief dat mede-inwoners van de gehele gemeente Nunspeet die in stille armoede leven een steuntje in de rug te geven.

De kerstbijeenkomst werd mogelijk gemaakt door: computerservice Mensink, Optiek van Veen, Modehuis van den Pol, Hayona, Heijda, Geniet van Fietsen, autobedrijf Wim Prins, Stronkhorst Technical Services en Plus Wilmink.

Het Interkerkelijk Gospelkoor Genensis bestaat sinds 1984. De kerstbijeenkomst is al 30 jaar een vast onderdeel.

Dick Baas
Meer berichten