Alle aandacht ging uit naar So this is Christmas, maar het optreden van de kinderen in Laura's musical was minstens even spectaculair. Het was enthousiast en professioneel. Foto Dick Baas
Alle aandacht ging uit naar So this is Christmas, maar het optreden van de kinderen in Laura's musical was minstens even spectaculair. Het was enthousiast en professioneel. Foto Dick Baas (Foto: )

'So this is Christmas' op de Markt een groot succes

Er was commotie vooraf. De gemeente was aanvankelijk wat afwijzend. Het kerstverhaal in een hedendaags jasje, kan dat wel? De Gereformeerde Gemeente flyerde huis-aan-huis tegen dit commerciële evenement. Maar alle bezoekers waren enthousiast. Het kerstverhaal was op een grandioze en waardige wijze verwoord in de taal van deze tijd.

NUNSPEET - Na The Passion was So this is Christmas dit jaar het tweede muzikale evenement op de Markt. Twee dagen kon Nunspeet dit muzikale evenement meemaken. De voltallige Harmonie Nunspeet en het Popkoor Vierhouten speelden en zongen met overgave. Er waren veel videobeelden in en om Nunspeet gemaakt om het kerstverhaal een 'gezicht' te geven. Geen herders met schapen, maar 'kippenvangers'. Ook daaraan zijn nachtelijke uren besteed om opnamen te maken.

Voorafgaande aan So this is Christmas was er beide dagen een optreden van Laura's Musical. Laura Groeneveld verzorgt een musicalopleiding voor kinderen in Hattem en Elburg.

Het is 'teamwork', zoals Sander Klugt zegt, maar hij is wel de creatieve en technische organisator van dit gebeuren. Die organisatie ligt bij de Stichting Blijdeheidekat. En nu wachten op het volgende spektakel.

Dick Baas
Meer berichten