Het grote aantal bezoekers in het Noord-Veluws Museum is onder meer te danken aan de overzichtstentoonstelling van Marjolein Bastin 'Tekenen is ademen'.
Het grote aantal bezoekers in het Noord-Veluws Museum is onder meer te danken aan de overzichtstentoonstelling van Marjolein Bastin 'Tekenen is ademen'. (Foto: )

In 2018 record bezoekers in Noord-Veluws Museum

Maar liefst 25.205 bezoekers zetten afgelopen jaar hun voet over de drempel van het Noord-Veluws Museum in Nunspeet. Dat is een stijging van bijna 25 procent ten opzichte van het vorige jaar. Daarmee is een absoluut record gevestigd.

NUNSPEET - Dit bezoekersaantal maakt 2018 het meest succesvolle jaar sinds de opening van het museum in november 2014. Het record is mede te danken aan twee succesvolle tentoonstellingen die in 2018 zijn gehouden: de expositie 'Vrouwen uit de kunst' begin van het jaar en de overzichtstentoonstelling 'Tekenen is ademen' van Marjolein Bastin die momenteel in het museum nog t/m 17 maart te zien is.

In de eerste helft van het lustrumjaar 2019 verwacht het museum haar 100.000e bezoeker sinds de opening te verwelkomen.

Dit jaar heeft het museum twee grote exposities in voorbereiding. De eerste is van 23 maart t/m 29 september 'Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe'. En vanaf 5 oktober 'Pictura Veluvensis', een reprise van de expositie die in 1913 in Nunspeet te zien was. Tentoonstellingen waarmee Kunstenaarsdorp Nunspeet volop op de kaart wordt gezet. Nunspeet maakt deel uit van EuroArt, de federatie van Europese kunstenaarskolonies.

Dick Baas
Meer berichten