Ellen Deckwitz won o.m. de C. Buddingh-prijs voor het beste poëziedebuut van 2011-2012 met 'De steen vreest mij'. Ze treedt op in binnen- en buitenland, ook op Lowlands. Ze is columnist voor NRC Next. Eigen foto
Ellen Deckwitz won o.m. de C. Buddingh-prijs voor het beste poëziedebuut van 2011-2012 met 'De steen vreest mij'. Ze treedt op in binnen- en buitenland, ook op Lowlands. Ze is columnist voor NRC Next. Eigen foto (Foto: eigen foto)

Weer jaarlijkse gedichtenavond

NUNSPEET - De traditionele gedichtenavond, waarmee Nunspeet meedoet aan de start van de Landelijke Poëzieweek wordt op donderdagavond 31 januari verzorgd door dichter, columnist en theatermaker Ellen Deckwitz. Van haar hand verschenen meerdere bundels en de bestseller Olijven moet je leren lezen, een eerste hulp bij het snappen van poëzie. Ze is regelmatig te gast bij De wereld draait door.

Voor de pauze zal Ellen Deckwitz (1982) vertellen over poëzie. Niet alleen over eigen werk, maar ook over de meest gesteld vragen over gedichten: waarom rijmt het niet? Waarom snap ik het niet? Na de pauze draagt ze gedichten voor van haarzelf en dichters die ze bewondert.

Daartussen zal er een Open Podium zijn. Het thema is dit keer 'Vrijheid', het thema van de Nationale Poëzieweek 2019. Wie eigen werk wil voordragen, meldt zich uiterlijk 25 januari aan via info@muurgedichten-nunspeet.nl. Zonder aanmelding vooraf, is deelname niet mogelijk.

De avond (20.00 - ca. 22.00 uur) vindt plaats in de Nestlé-zaal, waar het aantal zitplaatsen beperkt is. Kaarten verkrijgbaar bij Veluvine voor 12,50 euro, inclusief een drankje in de pauze. Houders bibliotheekpas betalen 10 euro, jongeren onder de 18 jaar 7,50 euro. Gedichtenavond wordt georganiseerd door de Stichting Muurgedichten Nunspeet in samenwerking met de Bibliotheek Noordwest Veluwe en Boekhandel Osinga.

Dick Baas
Meer berichten