Foto:

10.000ste bezoeker bij expositie Marjolein Bastin

Je bent een paar dagen in een huisje in Nunspeet en je wilt de tekeningen van Marjolein Bastin gaan bekijken, word je bij de ingang van het Noord-Veluws Museum opgewacht door de manager, persfotografen en RTV-Nunspeet, omdat je de 10.000ste bezoeker van de tentoonstelling bent.

NUNSPEET - Dat overkwam Liduïne en Jos Jorna uit Haalderen (gemeente Lingewaard in de Betuwe). Het echtpaar was nietsvermoedend in de loop van de middag naar het museum gegaan. Liduïne was geïnteresseerd in de tekeningen van Marjolein Bastin. Maar voordat de tekeningen bewonderd konden worden was er eerst een grote bos bloemen en koffie met gebak.

Voor het museum was het ook een bijzonder moment. Nog niet eerder had een expositie zoveel bezoekers getrokken. De bezoekersaantallen worden nauwkeurig bijgehouden. De prognose gaf aan dat rond 15.00 uur de 10.000ste bezoeker zich wel eens zou kunnen melden. En die prognose kwam feilloos uit. Koos Meijerink, tijdelijk operationeel manager van het Noord-Veluws Museum, gaf aan dat het publiek, uit het gehele land en daarbuiten, heel bewust naar deze expositie komt. Allemaal liefhebbers van de tekeningen van Marjolein Bastin. De expositie duurt nog t/m 17 maart.

Dick Baas
Meer berichten