Foto: Wilma Frrentz

Grossieren in kringkampioenen

NUNSPEET - Ponyclub Klein Maar Dapper en de Nunspeetse Ruiterclub hebben er weer flink wat kringkampioenen bij die de strijd aangaan bij de Gelderse kampioenschappen.

Bij de dressuur pony's reed Anneke Groothuis met Orano een prima proef in de M2 en werd kringkampioen. In de L2 zetten Lisa El-Hayek met Igor hun beste beentje voor en werd ook kringkampioen. Minimaal vier combinaties vertrekken naar de Gelderse kampioenschappen. In L1 was Bo de Ruiter met Equitall goed voor een vierde plek en Elvira van de Dragt met Macho's Guess voor een vijfde. Reserves zijn Isabelle Vrieseman met April's Princess (L1) en Estelle van Werven met Shakira (B).

De drie selectiewedstrijden hebben bij de dressuurruiters resultaat opgeleverd. Kringkampioen in klasse L1 is Kimberly Pap met Just a Dream. Maar ook in klasse L2 ging Kimberly met Turfhorst Jersey er met het kringkampioenschap vandoor, evenals Stefanie Waayenberg met Giovanni in klasse M2. Ook afgevaardigd werden Gerrit Morren met Janine (B), Diana Vinke met Juventus (L1), Julia Vrolijken met Indira (L1) en Diana Vinke met Grandissimo (Z1).

Bij het springen was Gerwilmer Ton met Is-Minka de beste combinatie in het M-springen. Ook afgevaardigd werden Julian Ton met Lucas (B), Sanderien de Boer met Zannan en Gerwilmer Ton met Hino (M-springen).

Dick Baas
Meer berichten