Foto:

Dagbesteding, VVV en kadootjes

door Dick Baas

Een kijkje bij Pluim Zorg Vierhouten

De tekst op de gevel is veranderd. Tot 1 januari stond er een jaar lang: Pluim zorg Vierhouten en Villa4houten. Nu is dat geworden: Pluim zorg Vierhouten en Kadootjes Winkel. Antje Karsten is gestopt met de winkel. Maar de kadootjes blijven. Ilse Pluim heeft de winkel overgenomen en opnieuw ingericht.

NUNSPEET - In het pand aan de Nunspeterweg 1 in Vierhouten ging begin vorig jaar Ilse Pluim aan de slag met dagbesteding en het Toeristisch Informatiepunt van Nunspeet uit de kunst (ofwel de VVV). Daarnaast was er een cadeauwinkel onder de naam Villa4Houten. Op de gevel staat ook de naam 'De Bank', uit de tijd dat de Rabobank er gevestigd was.

Bij de dagbesteding heeft Ilse drie cliënten, afkomstig van de locatie Hierden van de WZCO (WoonZorg Combinatie Overijssel). Ze heeft nog plek voor een vierde. Yvonne is een van die cliënten die drie tot vier dagen bij Ilse werkt en uitstekend de bezoekers in de winkel kan helpen en dat ook heel leuk vindt. Yvonne: "Ik wil hier niet meer weg." De winkel was eigenlijk al een onderdeel in de dagbesteding, want als Antje er niet was moest Ilse toch al inspringen. "Mijn ervaring is, dat in het afgelopen jaar dat heel soepel is verlopen. Het is heel goed te combineren."

Ilse Pluim gaat nu ook de inkoop voor de winkel doen. Ze wil vooral kijken naar artikelen die voor de toerist leuk zijn, maar ze wil ook dat de Vierhouters een mooi cadeau kunnen kopen. Ilse heeft al eens rondgekeken in andere cadeauwinkels in de regio om te zien wat daar verkocht wordt. Ze kan inkopen via webwinkels, maar ze wil het ook zien. Dus gaat ze naar Trends & Trade in Venlo of naar Tica Aalsmeer. Ilse heeft gemerkt dat het beslist niet alleen toeristen zijn die naar de winkel komen, ook mensen uit de regio komen een kijkje nemen om te zien of er nog iets leuks is.

Van de VVV-functie wordt veel gebruik gemaakt. Ilse: "Ondanks internet komen de toeristen toch met vragen naar het informatiepunt of ze willen een wandelroute kopen." Gelijk kijken in de 'kadootjeswinkel'.

Dick Baas
Meer berichten