Foto:

Veertig jaar actie bij Woord en Daad

door Dick Baas

Op bezoek in De Snuffelhal

De Snuffelhal van Woord en Daad bevindt zich op een prominente locatie aan de Stationslaan in Nunspeet. Iedereen die van het transferium naar het centrum loopt komt er langs en gaat vaak naar binnen. De etalage is uitnodigend. Op 9 februari is het veertig jaar geleden dat Woord en Daad Nunspeet werd opgericht.

NUNSPEET - Het gaat goed met De Snuffelhal. De voorzitter van het comité Woord en Daad Nunspeet Dieks Schippers en bedrijfsleider Jan van den Bosch zijn dan ook tevreden en vooral dankbaar. Ze zijn wat voorzichtig met cijfers, maar in 2018 waren er 41.600 betalende klanten, zo blijkt uit het transactieoverzicht. "En dat zijn zo'n 1200 klanten meer dan het jaar daarvoor", zegt Jan van den Bosch. "Er worden steeds meer spullen ingeleverd", voegt Dieks Schippers toe. De Snuffelhal is een kringloopwinkel met een omzet van zo'n 260.00 euro per jaar. Vrijwilligers nemen artikelen in, beoordelen wel of het bruikbaar is. Aan 'rommel' is geen behoefte "De klant wordt ook steeds kritischer." De winkel (600 m2) ziet er mooi uit. Alle artikelen worden schoongemaakt en hersteld. Kleding wordt veel verkocht. Er zijn veel boeken. Heel mooie dingen staan natuurlijk voor in de winkel. Jan van den Bosch: "Ik had laatst een kastje. Dat heb ik in de etalage gezet en het was binnen een uur weg." Er wordt ook gebruik gemaakt van Facebook om bijzondere spullen te vermelden. Ook dat werkt heel goed.

Missie

Woord en Daad verbindt mensen over de gehele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief en wil een bijdrage leveren aan duurzame verandering in Nederland en de wereld. Daarvoor worden activiteiten georganiseerd zoals de verkoop van gebruikte goederen en fietstochten. Uiteraard zijn giften welkom. Woord en Daad Nunspeet heeft 107 vrijwilligers en één betaalde kracht, de bedrijfsleider. De twee oudste vrijwilligers zijn 87, de jongste in de twintig. Elk jaar kan een flink bedrag afgedragen worden aan de landelijke organisatie. Op dit moment loopt het project voor voedsel in Benin.

Dick Baas
Meer berichten