Foto: EQUIGENIEK

Dubbel goud voor Kimberly Pap

NUNSPEET - Bij de Gelderse kampioenschappen dressuur voor paarden waren er weer successen voor de Nunspeetse Ruiterclub. In Bergharen wist Kimberly Pap twee keer de titel Gelders kampioen te behalen. In de L2 dressuur liet ze met Turfhorst Jersey zien dat ze in vorm was, wat resulteerde in een eerste prijs en de titel regiokampioen. Kimberly was ook de beste in de klasse L1, Ditmaal met haar paard Just a Dream. Dat betekent dat zij naar de nationale Indoor Kampioenschappen gaat die de KNHS in maart zal houden.

In de L1 dressuur mochten nog twee leden van de Nunspeetse Ruiterclub in de baan verschijnen. Julia Vrolijken met Indra eindigde op een mooi 6e plek en een 9e plek was er voor Diana Vinke met Juventus.

In de M2 dressuur was de tweede prijs voor Stefanie Waaijenberg met Giovanni. Dat betekende dat ook zij is afgevaardigd naar het NK.

In de Z1 dressuur behaalde Diana Vinke met Grandissimo een derde plaats. Ook dat is goed genoeg voor een start op de NK-dressuur.

Dan was er nog een zevende plek in de B-dressuur voor Gerrit Moren met Janine. Met die plek bleef hij buiten de prijzen.

Kimberly Pap (2 keer), Stefanie Waayenberg en Diana Vinke gaan dus door naar het Nederlands kampioenschap. Voor Kimberly is dat op 8 maart en voor Stefanie en Diana op 15 maart.

Dick Baas
Meer berichten