Binnen niet al te lange tijd zal de oude huishoudschool aan de F. A. Molijnlaan afgebroken worden. Er zullen vier villa's en acht appartementen gebouwd worden. Foto Dick Baas
Binnen niet al te lange tijd zal de oude huishoudschool aan de F. A. Molijnlaan afgebroken worden. Er zullen vier villa's en acht appartementen gebouwd worden. Foto Dick Baas (Foto: )

Herontwikkeling plek vroegere huishoudschool

Op de locatie van de vroegere huishoudschool De Eekhof aan de F. A. Molijnlaan komen vier herenhuizen en acht luxe appartementen. De gemeente verkoopt het perceel en koopt een deel van het naastgelegen perceel. Dit om toekomstige uitbreiding van het Nuborgh College Veluvine mogelijk te maken.

NUNSPEET - Voor de aankoop van F. A. Molijnlaan 172 is een krediet nodig van 440.000 euro. De begrotingswijziging komt in de komende raadsvergadering aan de orde. Bij het agendapunt staat vermeld dat de aankoop behandeld is in de commissie Ruimte en Wonen van 14 januari. Maar niet in de openbaarheid. De peiling vond plaats in het vertrouwelijke deel. Mocht de commissie dit geen goede richting vinden, dan lag al het idee op 'straat'. De dicht getimmerde huishoudschool ontsiert al jaren de F. A. Molijnlaan. De gemeente had in 2013 de locatie aangekocht om een schoolcampus mogelijk te maken. Daar is in 2017 van afgezien.

Het gebied kan nu herontwikkeld worden met villa's en appartementen. Een gebied met veel groen dat past bij het parkachtige karakter van de F. A. Molijnlaan. De kapitaalslasten van de aankoop kunnen gedekt worden door de verkoop van de huishoudschool.

Dick Baas
Meer berichten