Molenbeek is volop in aanbouw. Er is discussie hoeveel woningen er nog gebouwd mogen worden. Volgens een provinciaal rapport is  tussen 2018 en 2040 behoefte aan 100 woningen. Die staan er al. Foto Dick Baas
Molenbeek is volop in aanbouw. Er is discussie hoeveel woningen er nog gebouwd mogen worden. Volgens een provinciaal rapport is tussen 2018 en 2040 behoefte aan 100 woningen. Die staan er al. Foto Dick Baas (Foto: )

Hoeveel woningen mogen er nog gebouwd worden?

Het rapport 'Wonen in balans', opgesteld in opdracht van de provincie Gelderland, geeft aan dat voor de gemeente Nunspeet tot 2040 behoefte is aan 100 woningen. De gemeente komt op 895. De VVD en PvdA/GL hebben er gezamenlijk schriftelijke vragen over gesteld. Het CDA deed dat in het vragenhalfuurtje in de raad.

NUNSPEET - Woningbouwprognoses leveren altijd discussie op. Maar nu zijn de verschillen tussen twee rapporten wel heel groot. Het rapport 'Wonen in balans' kwam via de pers aan het licht. De VVD en PvdA/GL willen dan ook weten sinds wanneer het college op de hoogte is van de inhoud van dit rapport en waarom de gemeenteraad daarover niet is geïnformeerd. Ook het CDA had die vraag. Vraag is ook of het college bereid is het rapport aan de gemeenteraad toe te sturen? Terzijde: het gehele rapport staat op de website van de provincie. Wethouder Jaap Groothuis is verrast door het rapport en herkent zich daarin niet. Oorzaak is de berekeningsmethode. Het Woningmarktonderzoek "van de gemeente heeft een andere methode dan 'Wonen in balans'. Jaap Groothuis: "Wonen in Balans heeft als start 1 januari 2018. Dan kan ik nu stoppen, want die 100 woningen staan er al." Er wordt overlegd.

Dick Baas
Meer berichten