Foto:

Nu al actie voor WK-volleybal in 2022

door Dick Baas

Politiek allerlei uit de commissies

Politiek is vooruit denken. Kijken naar de kansen om Nunspeet te promoten. Ook al is dat pas in 2022. Nederland en Polen organiseren het WK volleybal voor vrouwen in 2022. Daarin spelen Gelderland en de gemeente Apeldoorn een grote rol. De 24 teams moeten in de Gelderse gemeenten gehuisvest worden. Iets voor de gemeente Nunspeet?

NUNSPEET - Raadslid Marc Konings (GB) was gelijk enthousiast toen hij het nieuws hoorde dat Nederland een van de organisatoren is van het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen en dat veel wedstrijden gespeeld zullen worden in buurgemeente Apeldoorn. De provincie Gelderland wil de teams in Gelderse gemeenten huisvesten. Marc Konings had in de commissie Maatschappij en Middelen afgelopen week gelijk vragen voor sportwethouder Mark van de Bunte. Kan de gemeente Nunspeet zo snel mogelijk een aanvraag indienen om een van de teams te huisvesten in Nunspeet? De nieuwe sportaccommodatie op De Wilsangh is dan gereed en kan door het volleybalteam gebruikt worden. De aanwezigheid van een (liefst een beetje spraakmakend team) zou een mooie promotie voor Nunspeet zijn. Wethouder Mark van de Bunte gaat zijn best doen.

Onderwijs

Wethouder Leen van der Maas heeft de commissie Maatschappij en Middelen geïnformeerd over de uitvoering van de onderwijshuisvesting. BCT Architecten uit Enschede mag de nieuwe Da Costaschool in Elspeet gaan ontwerpen. Daarbij wordt ook de gymzaal betrokken. De bouw van school en gymzaal zullen najaar 2019 starten. "Na de zomervakantie 2020 kan het nieuwe schooljaar starten in een prachtig nieuw schoolgebouw", zegt de wethouder in een persbericht. Koos Meijer (CDA) vroeg zich in de commissie af of dat niet te optimistisch is. Er moet nog heel wat gebeuren. De Boaz-Jachinschool heeft een verbouwplan opgesteld. De school is een rijksmonument. Overleg met de gemeentelijke en de landelijke monumentencommissie is dus nodig. Wethouder Leen van der Maas hield in zijn antwoord aan Meijer wel een slag om de arm. Er komt tijdelijke huisvesting voor de Boaz-Jachinschool. Die tijdelijke huisvesting kan daarna voor de Da Costaschool gebruikt worden. Hij hoopt dat het allemaal gaat lukken.

Oenenburgweg

Wethouder Marije Storteboom laat de commissie Ruimte en Wonen weten dat de herinrichting van het laatste deel van de Oenenburgweg vanaf medio april gaat starten met werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur. Vanaf mei start de aannemer met de herinrichting. Asfalt rijbaan, trottoirs en parkeerplaatsen worden opgebroken, nieuw riool aangelegd en de weg krijgt geluidsreducerende betonstraatstenen. De start ligt bij de Oosteinderweg. Exacte fasering en planning is nog niet bekend. "We gaan voor dit project, naast de bestaande informatievoorzieningen, een pilot houden met communiceren via WhatsApp".

Dick Baas
Meer berichten