De cursisten van de cursus Korven vlechten hebben hun korven klaar hun certificaat in ontvangst genomen. Volgend jaar weer een nieuwe cursus. Foto Dick Baas
De cursisten van de cursus Korven vlechten hebben hun korven klaar hun certificaat in ontvangst genomen. Volgend jaar weer een nieuwe cursus. Foto Dick Baas (Foto: )

Met plezier veel geleerd bij de cursus korven vlechten

Ze hebben tien avonden lang heel veel plezier gehad. Ze hebben ook heel veel geleerd tijdens de cursus korven vlechten. Bijenkorven vlechten is eigenlijk een oud ambacht. Het houden van bijen is een hobby en daar passen zelf gevlochten korven heel goed bij. Volgend jaar weer een cursus.

NUNSPEET - De Nunspeter Bijenvereniging organiseerde een cursus korven vlechten. Wim Raaijen is een specialist op het gebied van het vlechten van bijenkorven en manden. Hij maakt al meer dan veertig jaar mooie dingen met natuurlijk materiaal zoals stro en buntgras. Jantien en Arend van Imhoff stelden ruimte ter beschikking op hun Zorgboerderij De Grote Wiede. Tien cursisten gingen van start. Ze waren afkomstig uit onder meer Hierden en Nunspeet. Het merendeel had nog nooit een korf gevlochten.

De reacties waren heel positief: heerlijk ontspannen bezig zijn, een oud ambacht in stand houden. Iedereen was vol lof over docent Wim Raaijen: deskundig, rustig, even bij je komen staan en helpen. De cursus werd afgesloten met het uitreiken van een certificaat, verzorgd door Daphne van Bergen, de secretaris van de vereniging en uitgereikt door Jantien van Imhoff. De cursus zal herhaald worden. Ook weer op De Grote Wiede.

Dick Baas
Meer berichten