Hans en Carool Baars stoppen met het autobedrijf en hebben er alle vertrouwen in dat Johan Dickhof op de zelfde wijze doorgaat. Foto Dick Baas
Hans en Carool Baars stoppen met het autobedrijf en hebben er alle vertrouwen in dat Johan Dickhof op de zelfde wijze doorgaat. Foto Dick Baas (Foto: )

Naam blijft met een nieuwe eigenaar

door Dick Baas

In gesprek met Hans en Carool Baars

Het blijft Suzuki. Het blijft Autobedrijf Baars. De vertrouwde gezichten in de garage blijven. Maar Hans en Carool Baars vertrekken per 1 maart. Met Johan Dickhof, eigenaar van Autoschade Dickhof uit Elburg krijgt Autobedrijf Baars aan de Oosteinderweg in Nunspeet een nieuwe eigenaar. Hendrie van de Poll wordt als bedrijfsleider het nieuwe 'gezicht'.

NUNSPEET - Het antwoord op de vraag waarom Hans en Carool Baars gaan vertrekken is simpel: Hans is 66 jaar en gaat dus met pensioen. Om in autotermen te blijven: er is een tijd van starten en stoppen. Een familieopvolger is er niet. Ze hebben twee dochters, waarvan de een in Australië en de ander in Nunspeet woont.

En tussen start en stop ligt 44 jaar. De start ligt in winkelcentrum De Binnenhof. Bij de opening in 1972 kwam er een Gulf benzine en service station van Van der Ploeg Automobielbedrijf. In 1975 nam vader Ger Baars het over. Op 22 februari 1975 was de officiële opening van het Gulf Service-benzinestation met wasserette en in een deel van het pand aan de Schaepmanlaan het speelgoedcentrum De Kinderhof, waar de moeder van Hans de scepter zwaaide.

Suzukidealer

'Suzuki autoshowroom familie Baars geopend'. meldde de krant. Dat gebeurde op donderdag 28 april 1988. De speelgoedwinkel was om gezondheidsredenen gestopt en veranderd in een showroom. Vader Baars werkte aan de pomp (toen Q8) en in de winkel, zoon Hans in de werkplaats en de nieuwe showroom. Er was nog geen Suzuki-dealer in Nunspeet. De relatie met Suzuki is altijd gebleven. In 1998 al kreeg Hans de gouden reverspeld met een S van Suzuki wegens het tienjarig dealerschap.

Oosteinderweg

Hans Baars had inmiddels het bedrijf van zijn vader overgenomen. De benzinepomp werd vanuit de woonwijk verplaatst naar de F. A. Molijnlaan. Vader Baars was al heel lang bezig geweest om het bedrijf te verplaatsen naar de komende rondweg. In december 2011, net voor Kerst, werden de handtekeningen gezet voor de eerste kavel op bedrijventerrein De Kolk. Hoewel het gemeentebestuur de vestiging van bedrijven pas wilde toestaan na de realisatie van de rondweg, werd voor Baars een uitzondering gemaakt. Het bedrijf kwam aan de Oosteinderweg en was dus goed bereikbaar. Op de plek van de garage kwam de nieuwe Plus supermarkt. In mei 2012 werd er verhuisd.

Hans en Carool Baars zijn nog steeds blij met deze locatie. Nu gaat het bedrijf over naar Johan Dickhof, eigenaar van twee schadebedrijven in Elburg en Kampen en eigenaar van de Ford servicedealer Van de Beek in Doornspijk. Gerwin, Cor en Damian blijven met de nieuwe man dezelfde service en klantvriendelijkheid geven.

De klanten, collega's, familie en vrienden zijn op vrijdag 1 maart tussen 15.00 en 21.00 uur uitgenodigd voor een drankje en een hapje. Hans en Carool gaan na 1 maart genieten.

Dick Baas
Meer berichten