PvdA Gelderland wil One-woningen in Nunspeet

NUNSPEET - Peter Kerris, lijstrekker van de PvdA Gelderland, bezoekt maandag 4 maart om 11.00 uur Nunspeet. Samen met enkele kandidaat-Statenleden wil hij aandacht voor het terrein van de voormalige Kijktuinen. Kerris wil tijdens het bezoek aandringen bij wethouder Groothuis (wonen) om vóór 1 april het terrein aan te gebruiken voor tijdelijke woningen. Met name voor jongeren, starters en mensen met een kleine beurs is er nu in de gemeente grote schaarste aan betaalbare woonruimte, vindt Kerris.

Ruud Oudega, voorzitter PvdA Nunspeet: ''Na 22 jaar heeft de eigenaar een punt gezet achter de Kijktuinen en dreigt deze groene oase aan de rand van het dorp te verdwijnen. Op korte termijn kunnen daar bijvoorbeeld ONE-woningen geplaatst worden, ingepast in een groene, landschappelijke omgeving. De problemen van woningzoekenden met een kleine beurs worden daardoor opgelost en er wordt ook nog iets gered van de Kijktuinen. Tenminste als de gemeente voor april dit jaar een besluit neemt, omdat daarna het terrein wordt 'schoongeveegd'.''

ONE-woningen zijn al op meerdere plaatsen in Nederland in gebruik genomen door overheden, coöperaties en zorginstellingen. Onder meer in Nijkerk en Zwolle is hier intussen ervaring mee opgedaan. ONE-woningen, hebben een oppervlakte van circa 40 vierkante meter en zijn voorzien van alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, eigen voordeur en buitenterras. De woningen zijn energiezuinig en voldoen aan het Bouwbesluit voor niet-permanente bouwwerken. In één dag kan een woning worden opgebouwd.
Ruud Oudega: ''Een jaar geleden lanceerde de PvdA/GL het plan om eenvoudige, betaalbare kant-en-klaar woningen te plaatsen op het terrein van de voormalige 'Kijktuinen'. Het terrein aan de Kienschulperweg in Nunspeet-West is al in bezit van de gemeente en voor het plaatsen van semipermanente woningen zijn geen langdurige procedures nodig. Daarmee kan in één klap de wachtlijst voor jongeren en starters opgelost worden en is huisvestiging geen reden meer voor vertrek uit Nunspeet.''
De PvdA Gelderland wil benadrukken dat er van overheidswege geen enkele belemmering is voor een plan als de 'Kijktuinen'. Kerris, wil duidelijk maken dat ook mensen met de laagste inkomens zeker moeten zijn van een betaalbare woning op de Veluwe, ook in Nunspeet.

Meer berichten