Bibliotheekmanager Claudia Toele krijgt het centificaat 'Dementievriendelijk' van trainer Jos van der Deure. (Foto: B.N.W.V.)
Bibliotheekmanager Claudia Toele krijgt het centificaat 'Dementievriendelijk' van trainer Jos van der Deure. (Foto: B.N.W.V.)

Bibliotheek Noordwest Veluwe 'dementievriendelijk'

Als een van de allereerste bibliotheken in Nederland, mag Bibliotheek Noordwest Veluwe zich voortaan officieel 'dementievriendelijk' noemen.

NUNSPEET - Enkele dagen geleden ontving Claudia Toele, manager van de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe uit handen van Jos van der Deure, vrijwillig trainer bij Samendementievriendelijk.nl, het certificaat 'Dementievriendelijke Organisatie'.

Medewerkers en vrijwilligers hebben de afgelopen weken een praktische training op locatie gevolgd, waarbij veel aandacht is besteed aan het herkennen van mensen met dementie en hoe passend te handelen in praktijksituaties. Claudia Toele: "Voor ons als bibliotheek was het een logische keuze om deze training te willen volgen. Met de vergrijzing in de samenleving krijgen wij er binnen de muren van onze vestigingen steeds vaker mee te maken. Nu weten onze medewerkers hier beter mee om te gaan. Makkelijk voor hen en belangrijk voor de mensen die aan deze vreselijke ziekte lijden."

Bibliotheek Noordwest Veluwe hoopt met deze stap andere instellingen en bedrijven in Nunspeet, Putten, Ermelo, Harderwijk en Elspeet te stimuleren om ook 'dementievriendelijk' te worden.

Meer berichten