Foto:

SV 't Harde 'heeft het altijd moeilijk'

Door Hans Assink

Egbert Kragt wil koploper blijven

De voetballers van SV 't Harde staan bovenaan in de vierde klasse C. In speelronde 13 ging de ploeg van trainer Egbert Kragt dankzij een 3-1 zege op WZC Wapenveld Zeewolde voorbij. Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Prins Bernhard. Of het een moeilijke wedstrijd wordt? "Wij hebben het tegen elke ploeg moeilijk'', zegt Egbert Kragt.

't Harde - SV 't Harde heeft dan wel de koppositie van Zeewolde overgenomen en de trainer is daar uiteraard content mee, maar hij wil wel eens een keer lekker achterover kunnen zitten bij een wedstrijd.

Een wedstrijd makkelijk winnen, dat zou Kragt wel eens fijn vinden. "We kunnen echt wel voetballen, maar ook tegen de mindere ploegen hebben we het lastig. Eigenlijk zit ik een beetje te wachten op een hele makkelijke wedstrijd. We hebben het vooral moeilijk als tegenstanders meer fysiek spelen of als ze volledig voor de pot gaan hangen. We hebben liever ploegen die willen voetballen tegen ons.''

Hattrick

In de wedstrijd tegen WZC maakte Bram van de Worp een hattrick. Hij begon als centrale verdediger, maar na rust schoof Kragt hem door naar het middenveld. "Hij brengt heel veel rust en heel veel voetbal, maar hij was achterin nodig om het daar te repareren'', zegt de trainer. Bij rust was de stand 1-1 tegen WZC. "Het was niet eenvoudig, maar we waren ook niet helemaal compleet'', zegt Kragt.

Koploper Zeewolde speelde met 0-0 gelijk bij SEH. In de stand leidt 't Harde nu met 29 punten uit 13 wedstrijden. Zeewolde staat op 28 punten uit 13 wedstrijden en SEH is de nummer drie met 26 uit 13. "SEH staat er dichtbij'', zegt Kragt. Komende zaterdag speelt 't Harde in Uddel tegen Prins Bernhard, de nummer 9 met 14 punten uit 13 duels. Op 16 maart speelt 't Harde thuis tegen EZC'84, de nummer 12 en hekkensluiter met slechts 1 punt. Kragt hoopt op twee makkies, maar verwacht twee lastige wedstrijden. "Zoals het nu is hebben we het tegen elke ploeg moeilijk, maar daardoor blijven we ook scherp. Dat is weer een voordeel.''

De trainer wil de koppositie handhaven. "Het lijkt me een goede verdeling: Zeewolde in de eerste helft van het seizoen koploper en wij in de tweede helft van het seizoen'', zegt Kragt. De verschillen bovenin zijn klein. Ook de nummer 4, 5 en 6, WZC, VEVO en VV Elspeet, zijn nog in beeld, met 22 punten uit 13 duels. "Je moet eerst zorgen dat je zelf de wedstrijd wint. Als je dat doet dan doe je het zelf in ieder geval goed. En dan zien we in de tijd wel hoe de rest het heeft gedaan.''

Elspeet

Begin december eindigde 't Harde - Elspeet in 2-3. "Een complete offday van ons'', aldus Kragt. Komende zaterdag speelt Elspeet uit tegen EFC'58. VV Vierhouten, de nummer 11 van 4C, heeft zaterdag een uitwedstrijd tegen Reaal Dronten.

In 1D wacht VV Nunspeet een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen. In 3C is het programma: BAS - Hulshorst en DSV - Zalk.

Meer berichten