Foto:

Veluwse Heuvel feestelijk geopend

door Dick Baas

Een WOC en 62 appartementen

Met het hijsen van de vlag van het WOC Veluwse Heuvel openden wethouder Gert van den Berg, Monique Govers, directeur-bestuurder van Omnia Wonen en Margreeth Kasper de Kroon, Raad van Bestuur zorggroep Noordwest-Veluwe het nieuwe appartementencomplex met 62 woningen voor 55-plussers en het wijkontmoetingscentrum De Veluwse Heuvel.

NUNSPEET - Met de opening van een volledig vernieuwde Veluwse heuvel is een proces afgesloten dat op 5 juli 2016 begon met het onthullen van een bouwbord en het in de grond stoppen van een koker met oorkonde. Dat gebeurde toen ook door Gert van den Berg en Monique Govers.

De gebouwen van de oude Veluwse Heuvel voldeden niet meer aan huidige eisen die aan wonen en zorg worden gesteld. De vraag nieuwbouw of renovatie werd door eigenaar Omnia Wonen beantwoord met nieuwbouw. Monique Govers moest nu constateren dat gelet op nieuwe regelgeving en financiële mogelijkheden nieuwbouw op deze wijze nu niet meer mogelijk zou zijn.

Maar er staat nu een prachtig complex, ontworpen door Van den Berg Architecten IJsselmuiden en gebouwd door bouwonderneming Van Wijnen. Die feiten werden in juli 2016 in een oorkonde gezet, die in een koker onder het zand verdween. En die koker komt pas te voorschijn in het jaar 3826 als de Veluwse Heuvel dan gesloopt wordt, zo werd gefilosofeerd. Dat duurt nog heel lang. De oude Veluwse Heuvel heeft het maar zo'n veertig jaar uitgehouden.

Langer zelfstandig wonen

Alle huurappartementen zijn geschikt voor langer zelfstandig wonen. De indeling is daar op gericht. Zo zit de badkamer aan de slaapkamer vast en is afgescheiden door een schuifdeur. Er is voldoende ruimte om te bewegen met rolstoel en rollator. Ook zijn de appartementen standaard voorzien van een zorgoproepsysteem dat kan worden geactiveerd als er een zorgvraag is.

Het wijkontmoetingscentrum maakt dat de Veluwse Heuvel een ontmoetingsplaats wordt voor de gehele buurt. Het kan zorgen voor verbinding en biedt een plek om samen activiteiten te ondernemen. De Zorggroep Noordwest-Veluwe kan door volgens Margreeth Kasper de Kroon aan bijdragen door wijkbewoners waar nodig te ondersteunen. Monique en Margreet onthulden samen een 'wensboom' waarin wensen kunnen worden opgehangen. Anderen kunnen die wensen bekijken en dan kan samen geprobeerd worden die wensen tot uitvoering te brengen. Jenet Bonestroo, het 'welkomstgezicht' van het WOC is heel blij met de wensboom, die cadeau is gekregen. "Hij is voor de gehele buurt". Jan van Unen kwam met een cheque van 2400 euro als opbrengst van Nunspeet Verbindt. Daar worden twee laptops voor aangeschaft, ook weer voor het contact met de buurt.

Het Wijkontmoetingscentrum Veluwse Heuvel heeft tot 16 maart nog een feestweek. Bekijk de website www.wocnunspeet.nl.

Dick Baas
Meer berichten