Politieke partijen in Nunspeet zijn tegen het afsluiten van bossen en het stigmatiseren van mountainbikers. (Foto: CDA-Nunspeet)
Politieke partijen in Nunspeet zijn tegen het afsluiten van bossen en het stigmatiseren van mountainbikers. (Foto: CDA-Nunspeet)

CDA-Nunspeet: 'Bossen niet dicht voor mountainbikers'

Om de biodiversiteit op de Veluwe in stand te houden heeft de provincie het voornemen delen van de (Noord) Veluwse bossen af te gaan sluiten. En de grootste veroorzaker van de terugloop van de biodiversiteit is de mountainbiker, aldus gedeputeerde Bea Schouten. Zowel het afsluiten van bossen als het stigmatiseren van mountainbikers schiet bij meerdere politieke partijen in Nunspeet in het verkeerde keelgat.

NUNSPEET - De fractie van Gemeentebelang stelde in januari al vragen over de MTB-routes en heeft ook nu weer vragen over de voorgenomen afsluitingen. De CDA-fractie Nunspeet is het met die vragen eens, maar vult deze aan door specifiek in te gaan op de beeldvorming rondom mountainbikers. Erik Schipper, CDA Nunspeet: "Mevrouw Schouten vindt dat vooral mountainbikers een gevaar vormen voor de Veluwse natuur, omdat zij vaak hun eigen paden creëren. Volgens haar schieten ze het bos in, zonder acht te slaan op de gevolgen voor de omgeving. Dit beeld gaat voorbij aan de werkelijkheid dat het nagenoeg onmogelijk is om zomaar 'het bos in te schieten' zonder je nek te breken. Ook heeft onderzoek meerdere malen aangetoond dat mountainbikers nauwelijks schade en overlast veroorzaken. Ja, natuurlijk, er zijn zeker ook asociale mountainbikers die zich nergens wat van aantrekken. Uit eigen ervaring en waarneming is dat slechts een enkeling. Daar dus een heel groep enthousiaste en natuurliefhebbende fietsers onder te gaan scharen is zwaar overdreven.''

Meer berichten