Entree Bezoekerscentrum Nunspeet-Veluwe.(Foto: Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe)
Entree Bezoekerscentrum Nunspeet-Veluwe.(Foto: Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe) (Foto: )

Zakennieuws

Centrum zoekt sponsoren

NUNSPEET - Al jaren genieten vele inwoners en toeristen van Bezoekerscentrum Nunspeet-Veluwe nabij het Veluwetransferium. De expositie laat de bezoekers de prachtige Veluwe zien. Het centrum heeft een educatief en informatief karakter. Het is een goede manier voor jong en oud om de Veluwe beter te leren. Deze week is de Stichting natuureducatie en Informatie actief gestart met het werven van sponsoren om haar activiteiten binnen het Bezoekerscentrum voort te kunnen zetten.
Het beheer van de expositie is sinds 1 januari 2016 in handen van Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe, een non-profitorganisatie, met hart voor de natuur. Zij werkt hiervoor nauw samen met Staatsbosbeheer en Outdoor Centrum Nunspeet.
Voorzitter John Storm: ''Om te zorgen dat Bezoekerscentrum Nunspeet het mooiste en meest gevarieerde natuurcentrum van de Veluwe blijft, zijn wij op zoek naar sponsoren. Speciaal voor bedrijven in de verblijfsrecreatie hebben wij aantrekkelijke sponsorpakketten samengesteld. Deze pakketten helpen de stichting om invulling te geven aan haar doelstellingen en bieden tevens een leuke attentie voor hun gasten.
Naast deze sponsoractie gaat de stichting ook buiten recreatiebedrijven op zoek naar sponsoring en giften. De gelden zijn nodig om het Bezoekerscentrum aan te passen naar de wensen van de stichting om zo een bredere doelgroep aan te kunnen spreken. Hierbij zal met name de nadruk worden gelegd op educatieve mogelijkheden voor de jeugd.''

Debuut 'leerling van Baantjer'

NUNSPEET - In boekhandel Osinga ligt het debuut van Paul Dieudonné. De in Canada woonachtige schrijver wordt beschouwd als een leerling van de in 2010 overleden detectiveschrijver Albert Cornelis Baantjer, beter bekend als Appie Baantjer.
Het eerste boek heet 'Rechercheur De Klerck en het doodvonnis'. Dieudonné: ''Ik ben trots als pauw dat Boekhandel Osinga mijn boek verkoopt.
Hij vervolgt: "Stel dat Baantjer nóg een detectiveserie had ontwikkeld, vanuit die gedachte heb ik gewerkt. Ik wilde een boek in dezelfde sfeer en stijl als een goede, oude Baantjer."
De detective telt 140 bladzijden en kost 9,95 euro. Boekhandel Osinga aan de Dorpsstraat 20 heeft het boek ruim op voorraad.

Meer informatie over de auteur is te vinden op

www.rechercheurdeklerck.nl

Meer berichten