Informateur Boumans spreekt grootste Gelderse fracties

NUNSPEET - Voordat informateur Boumans zijn definitief advies uitbrengt, voert hij nog één gesprek met de VVD (8 zetels), Forum voor Democratie (8),
CDA (7), GroenLinks (6) en PvdA (5). Op de agenda staan enkele laatste onderwerpen. Ook is dit gesprek nodig om voldoende helderheid te verkrijgen om tot een goed advies te komen.

Vanwege de extra gesprekken en de gewenste zorgvuldigheid duurt de informatiefase daarom een week langer dan informateur Boumans had voorzien. Als alles conform planning verloopt, presenteert Boumans zijn bevindingen op 12 april.
Mark Boumans: 'Ik vind het belangrijk dat deze fase in de verkenning van een nieuwe coalitie, de informatiefase, ook gevolgd kan worden door een succesvolle formatie. Tot nu toe zijn er 20 gesprekken gevoerd. Ze waren prettig en constructief en soms ook zo informatief, dat doorvragen en verdieping nodig is. Met de derde gesprekken op 9 april 2019 kan ik mij een goed beeld vormen en ontstaat er voldoende basis voor een degelijk advies.
VVD Gelderland, de grootste partijbij de Provinciale Statenverkiezingen, droeg Mark Boumans, burgemeester gemeente Doetinchem, voor als informateur in de verkenning van een Gelderse coalitie. Eerder voerde Boumans gesprekken met alle partijen en vervolggesprekken met de VVD, Forum voor Democratie, CDA, GroenLinks, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP. De PVV, SP, Partij voor de Dieren en 50PLUS maken ook deel uit van Provinciale Staten Gelderland.

Meer berichten