ChristenUnie Nunspeet: naar wie zijn onze straten vernoemd?

NUNSPEET - Op 22 maart werd in het Noord-Veluws Museum de tentoonstelling Arthur Briët, 'Rembrandt van de Veluwe' geopend. In Nunspeet is een wijk met straatnamen van kunstenaars, waarvan een deel ook in Nunspeet heeft gewoond en gewerkt. Maar dat blijkt niet meer bij iedereen bekend te zijn, zo kreeg de fractie van de ChristenUnie tijdens de opening te horen.
Kees Smit, fractielid van de CU: "Dat vinden wij heel erg jammer. Wij vinden het belangrijk dat Nunspeet, als kunstenaarsdorp, zich haar kunstenaars blijft herinneren."
Een manier om deze kennis levend te houden is het plaatsen van extra bordjes, onder de straatnaambordjes, met aanvullende informatie over de kunstenaar (kunstvorm en periode).
Naast straatnamen van kunstenaars zou dit ook een mogelijkheid kunnen zijn voor bijvoorbeeld straten met grote namen uit de politieke geschiedenis. De Savornin Lohmanstraat en Dreeslaan zijn hier enkele voorbeelden van. Ook hierover heeft de fractie namelijk vragen gekregen.
Kees Smit: "In de politiek zijn we vooral bezig met de toekomst. Maar het is ook belangrijk om ons verleden niet te vergeten. En daarom hebben we hier schriftelijke vragen over aan het college gesteld."

Meer berichten