Nunspeet blijft ongeslagen onder Lucas Hoekman

NUNSPEET - Zaterdag speelde Nunspeet opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dit keer tegen De Merino's uit Veenendaal. De tegenstander had drie punten meer dan Nunspeet bijeen gesprokkeld. Kortom een echte zespuntenwedstrijd.
Ondanks het op het laatste moment afhaken van routinier Marco Drost tijdens de warming-up wist Nunspeet vanaf het eerste fluitsignaal direct de tegenstander uit Veenendaal onder druk te zetten. De technisch vaardige tegenstander werd in de beginfase continu op de huid gezeten door de jonge ploeg van Lucas Hoekman. Dit resulteerde binnen vij minuten in een grote kans voor Lars Wetering en binnen 10 minuten in een terechte 1-0 voorsprong. Job Hogedoorn reageerde alert op een te korte terugkopbal van een Merino-verdediger en Hogedoorn wist wel raad met dit buitenkansje.
De Merino's schakelde direct een tandje bij en de Veenendalers kwamen steeds beter in hun spel. Hierbij geholpen door een tactische variant waarbij de twee spitsen niet naast elkaar maar achter elkaar opereerden. De gelegenheidsachterhoede van Nunspeet had hier vooral in de eerste helft veel moeite mee. Het wachten was dan ook op de gelijkmaker en deze viel in de 33e minuut. Over de rechterkant was de snelle rechterspits van De Merino's weggestuurd en deze wist Marnix Tissingh in de sprint te kloppen en beheerst binnen te schieten. Doelman Abma was kansloos.
Bij vorige wedstrijden waren de blauw-geel verdedigers bij een tegendoelpunt dusdanig van slag dat meerdere tegentreffers elkaar snel opvolgden. Dit gebeurde deze wedstrijd niet. Als hecht team wist men het doel met kunst en vliegwerk verder schoon te houden en met een 1-1 stand te gaan rusten.
In de tweede helft voerde Lucas Hoekman een tactische wijziging door en gingen de Nunspeet middenvelders 1 op 1 spelen. Hierdoor moest er op het middenveld veel strijd geleverd worden en wist Nunspeet het spelbeeld te kantelen. Veel uitgespeelde mogelijkheden leverde dit voor de aanvallers van zowel Nunspeet als De Merino's niet meer op. De ruststand van 1-1 betekende dan ook de eindstand.
Na afloop gaven beide trainers toe tevreden te zijn met dit punt. De directe concurrenten hadden allen verloren waardoor zowel Nunspeet als de Merino's beiden een punt waren uitgelopen.
Nog vijf finales voor Nunspeet te gaan te beginnen komende zaterdag uit bij DOS. Thuis werd met 2-0 verloren van deze tegenstander. Gaat het team van interim trainer Lucas Hoekman de eerste overwinning mee naar Nunspeet nemen?
  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden