Voor de derde keer gaan leerlingen van De Bron schaatsen voor het goede doel. (Foto: Albert van Frankenhuyzen)
Voor de derde keer gaan leerlingen van De Bron schaatsen voor het goede doel. (Foto: Albert van Frankenhuyzen)

Schaatsen op het schoolplein

NUNSPEET - Op 25 en 26 april wordt er op het schoolplein van basisschool De Bron geschaatst. Voor de actie ‘Schaats je Wezenloos’ van Christ’s Hope binden naar verwachting zo'n 200 kinderen de schaatsen onder om geld op te halen voor aidswezen in Afrika.
De schoolkinderen kunnen op een kunststof schaatsbaan onder andere schaatsen, sleeën en ijshockeyen. Op donderdag 25 april worden ze voor ‘Schaats je Wezenloos’ gesponsord door ouders, familie en buren. Het geld dat ze bij elkaar schaatsen wordt gebruikt om kwetsbare weeskinderen in Tanzania te helpen.
Een dag later worden rond de schaatsbaan de Koningsspelen gehouden, die ook in het teken van Afrika staan. Op die vrijdag wordt er ook afscheid genomen van meester Albert van Frankenhuyzen, die na 44 jaar in het onderwijs (waarvan dertien op basisschool De Bron) stopt
In Afrika zijn miljoenen mensen het slachtoffer van aids. Veel kinderen zijn één of beide ouders kwijt. Deze aidswezen leven in extreme armoede en hebben geen toegang tot de zorg, onderwijs en begeleiding die ze nodig hebben. Christ’s Hope zet zich in om deze kinderen hoop en een betere toekomst te geven.
Voor meer informatie: www.christshope.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden