Er was direct veel belangstelling voor de maakplaats. (Foto: gemeente Nunspeet)
Er was direct veel belangstelling voor de maakplaats. (Foto: gemeente Nunspeet)

Kinderen blij met opening maakplaats in bibliotheek

Wethouder Gert van den Berg en de leerlingen van groep 7 van de Immanuëlschool hebben op 10 april de maakplaats in de digital hangout van de bibliotheek geopend. In de maakplaats kunnen kinderen elke woensdag ontwerpen, ontdekken, 3D-printen, lasersnijden, programmeren en vinylsnijden.

NUNSPEET - De maakplaats bevat een 3D-printer, een lasersnijder en een vinylsnijder, waarmee kinderen producten kunnen ontwerpen en maken. De leerlingen mochten hier na de opening mee aan de slag. Samen met de bibliotheekmedewerkers maakten ze een woord dat uitgelaserd werd in hout. Daarna volgden de leerlingen een workshop over de vinylsnijder. Diezelfde middag was de eerste open inloop, die bezocht werd door zo'n 25 kinderen. Er werden door allerlei creatieve ideeën bedacht en gerealiseerd, zoals sleutelhangers, stickers, plaktattoos en naamplaatjes.
Vanaf nu is de maakplaats elke woensdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Elke week staat er een apparaat centraal waar een activiteit bij is. Daarnaast kunnen kinderen aan de slag met alle apparatuur en robots, en op laptops om de beginselen van programmeren leren. Toegang en deelname is gratis. Vanaf mei wordt er een kleine vergoeding voor materiaalgebruik gevraagd.

Meer berichten