Marius van Harn: ''Ik zal mijn uiterste best doen om deze titel te blijven waarmaken.'' (Foto: Meesterschoenmaker Marius van Harn)
Marius van Harn: ''Ik zal mijn uiterste best doen om deze titel te blijven waarmaken.'' (Foto: Meesterschoenmaker Marius van Harn)

Van Harn is 'Beste van Nederland'

door de redactie

Schoenmaker Marius blij en trots

De gunfactor onder zijn klanten was zó hoog, dat de jury niet om Van Harn Schoenmakerij heen kon. Het Nunspeetse bedrijf is mede daardoor uitgeroepen tot 'Schoenmakerij van het Jaar'. De jury roemde meesterschoenmaker Marius van Harn vanwege zijn moderne manier van ondernemen en ambachtelijk vakmanschap.

NUNSPEET - De verkiezing 'Schoenmakerij van het Jaar' is een initiatief van de landelijke Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV). Dit jaar werd voor het eerst ook de mening van de klant meegewogen in het eindoordeel. Alle genomineerde bedrijven werden bovendien onderworpen aan een onaangekondigd bedrijfsbezoek door de vakjury, waarbij werd gelet op de kwaliteit van het werk en de totale uitstraling van de schoenmakerij.

'Rolmodel'

Tijdens de prijsuitreiking noemde de vakjury Van Harn Schoenmakerij een rolmodel voor de branche. "Het bedrijf is echt vanuit reviews boven gekomen bij de jury", aldus een woordvoerder van de NSV. "Marius van Harn is een jonge ondernemer die door zijn klanten wordt gezien als 'een kunstenaar, zo snel, super professioneel en betrouwbaar'. 'Hij heeft liefde voor het vak en voelt zijn klanten naadloos aan'. 'Klantbehandeling op maat dus'. 'Daarnaast is het een prachtige zaak, er wordt mooi vakwerk geleverd en het bedrijf is een visitekaartje voor de hele schoenmakerij'.

Verrassing

De nominatie kwam als een totale verrassing, vertelt Marius van Harn. "Er was een mogelijkheid om je als bedrijf aan te melden en campagne te voeren, maar onder meer door de geboorte van onze dochter eind vorig jaar hadden we daar niet voor gekozen. Dat de jury ons zelf benaderde was dan ook een grote eer. Maar nog mooier vind ik dat de mening van onze klanten de reden was, want zij zijn de belangrijkste jury. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen om deze titel te blijven waarmaken."

Klantenkring

Meesterschoenmaker Marius van Harn is sinds 2010 eigenaar van de Nunspeetse schoenmakerij, waar hij daarvoor al vijf jaar werkte. Via zijn online schoenreparatieservice www.schoenreparatie.nu bedient Van Harn bovendien een landelijke en zelfs internationale klantenkring.

Onderscheidingen

Marius van Harn is in zijn carrière al vaker onderscheiden. Bij het vervroegd behalen van zijn schoenherstellersdiploma ontving hij de 'Zilveren Hamer' (2006), de prijs voor de beste leerling. En hij behaalde in 2008 de gedeelde tweede plek in de categorie Schoenherstellen op EuroSkills 2008, het Europees kampioenschap voor vakmensen onder de 25 jaar.

Ga voor meer informatie naar over Van Harn Schoenmakerij: www.schoenreparatie.nu, tel. 0341 - 257431 of kijk op de website:

www.vanharnschoenmakerij.nl

Meer berichten