De boswachter kan de kinderen tijdens de wandeling veel leuke dingen over het bos vertellen. (Foto: Irma Huisman)
De boswachter kan de kinderen tijdens de wandeling veel leuke dingen over het bos vertellen. (Foto: Irma Huisman)

Kinderwandeling op landgoed Staverden

REGIO - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen bieden ouders met jonge kinderen op vrijdag 3 mei een avondwandeling aan op landgoed Staverden.
Het wordt stiller in het bos, het begint al een beetje te schemeren. Juist dan komen de dieren tevoorschijn. In de verte het geluid van een uil en als we stil zijn zien we misschien een paar herten of een ree. Tussen de takken fladderen vleermuizen. De tocht voert over onverharde paden.

Het vertrek is om 19.00 uur vanaf de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg. Duur: circa 2 uur. Deelname: 5 euro; kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Jan Velema tel. 06 10671723 of Cor Jansen, tel. 06-83548251.
Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na zo'n 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Meer berichten