Een scène uit het nieuwe programma van de cabaretiers Arie Koomen en Silvester Zwaneveld.(Foto: Nanda Roep)
Een scène uit het nieuwe programma van de cabaretiers Arie Koomen en Silvester Zwaneveld.(Foto: Nanda Roep)

Arie Koomen en Silvester Zwaneveld in Veluvine

door de redactie

Na tien jaar zijn cabaretiers Arie Koomen en Silvester Zwaneveld weer herenigd en komen ze terug naar het theater. Donderdag 9 mei zullen zij ook te zien zijn in Veluvine met hun nieuwe voorstelling 'Wie?!'.

NUNSPEET - Arie en Silvester leerden elkaar kennen bij het standup-gezelschap Comedy Explosion. Ze deden samen mee aan het festival Cameretten en eindigden als tweede, waarna ze in rap tempo doorbraken bij het grote publiek en de ene na de andere uitverkochte zaal smeulend achterlieten. Arie en Silvester werden jarenlang gevreesd door het gegoede cabaret en kregen daardoor al snel de bijnaam 'cabaretsaboteurs'. Ze hebben tientallen theaters en schouwburgen doen schudden op hun grondvesten met zes voorstellingen, waaronder 'Vet!', 'Rammen' en 'De Grote Arie & Silvester Spektakel Show'.
Tien jaar geleden namen Arie en Silvester afscheid als duo in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré en nu, tien jaar later, staat is dit illustere duo weer op tournee met een nieuwe show. Een show waarin snelle grappen, harde improvisaties en moderne technieken de boventoon zullen voeren. Oude acts worden afgestoft en voorzien van een nieuwe jas. Arie en Silvester gaan weer tekeer als nooit te voren tijdens hun nieuwe voorstelling 'Wie?!'.
"Nu, een decennium later, hebben we meer dan ooit een functie. Dit land is volkomen aan het 'verpreutsen'. Je mag niks meer, je kunt niks meer zeggen. Nou, wij wel! De show begint niet voor niets met een disclaimer", zegt Silvester over hun nieuwe voorstelling. 'Inhoud' wordt vakkundig platgestampt, 'theaterwetten' worden met voeten betreden en 'nuance' wordt keihard kapot gebeukt. Alsof het nooit anders is geweest. Silvester: "Met deze voorstelling zijn we weer in onze speeltuin waar alles mag en waar alles kan." "We maken gewoon apenkooi-cabaret. En het is leuk om met onze oude lijven weer in de ring te hangen", vult Arie aan. ''Maar… in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.''
Kaarten zijn verkrijgbaar via:

veluvinenunspeet.nl

Meer berichten