Enkele leden van JONG&Politiek samen met burgemeester Van der Weerd na afloop van het overleg.
Enkele leden van JONG&Politiek samen met burgemeester Van der Weerd na afloop van het overleg. Foto: JONG&Politiek Nunspeet

JONG&Politiek en burgemeester spreken over communicatie en verbinding

Algemeen

NUNSPEET - In diverse media vroegen de jongeren van JONG&Politiek Nunspeet aandacht voor communicatie vanuit het Nunspeetse college van B en W. De aanleiding hiervan was dat er op diverse mails die zij stuurden, geen reactie was ontvangen. Het persbericht en een interview in de Stentor zorgde voor een uitnodiging op het gemeentehuis bij burgemeester  Breunis van der Weerd om te spreken over communicatie en de verbinding tussen het college en jongeren.


Een assistent van Minister President Mark Rutte heeft naar aanleiding van het persbericht van JONG&Politiek contact opgenomen met burgemeester Van der Weerd. Gezamenlijk hebben zij gesproken over communicatie en over verbinding / participatie van jongeren. Burgemeester Van der Weerd wil zelf samen met het college van B en  W in verbinding staan met jongeren. Voldoende aanleiding om de jongeren te ontvangen op het gemeentehuis.

De burgemeester ging samen met gemeentesecretaris André Heijkamp in gesprek met de jongeren. Hierbij legden ze uit hoe het bij het onlangs, door de jongeren gemailde advies over coronamaatregelen, fout was gelopen. Er werd excuus aangeboden en door de jongeren in dank aanvaard. Ook werd met spoed het advies betreffende coronamaatregelen van de jongeren van JONG&Politiek door de gemeente Nunspeet beantwoord. Dit antwoord werd direct schriftelijk overhandigd en mondeling toegelicht. Vervolgens werd doorgepraat over communicatie met jongeren. Gesteld kan worden dat jongeren veel communiceren maar op een andere wijze dan waar de gemeente op is ingericht. De gemeente gaat onderzoeken hoe communicatie aangepast kan worden om beter met jongeren in verbinding te zijn.

De jongeren van JONG&Politiek zijn blij en dankbaar dat er contact met hen is gezocht door burgemeester Van der Weerd. Ze gaan op korte termijn de eerste stappen zetten in het leren kennen van het communicatieproces binnen het gemeentehuis van Nunspeet door middel van een (al eerder gepland) werkbezoek aan de gemeentesecretaris.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 8 uur geleden
Afbeelding
Stichting Verborgen Armoede zoekt collectanten 8 uur geleden
Afbeelding
Casper van der Woude wint drukke koers in Elspeet gisteren
Afbeelding
Binnen bij het Noord-Veluws Museum Uitjes in de regio 11 aug, 13:52
Afbeelding
Oldtimerdag in Hulshorst: ‘Een echte familiedag’ 10 aug, 10:00
Afbeelding
Van Nunspeet naar Italië: ‘Hier kan je zeker een zomer doorbrengen’ 10 aug, 09:00
Afbeelding
Ontsnapt kalf zakt door trampoline 10 aug, 08:17