De organisatoren van de Classic Demo Nunspeet. (Foto: Motorclub Nunspeet)
De organisatoren van de Classic Demo Nunspeet. (Foto: Motorclub Nunspeet)

Klassieke racemotoren in Classic Demo Nunspeet

door de redactie

De straten van industrieterreinen Lepelingen I en II in Nunspeet vormen donderdag 30 mei het circuit voor antieke motorfietsen. Vanaf 's morgens half twaalf worden de wegen gebruikt voor de training en 's middags wordt tussen één uur en zes uur de Classic Demo verreden.

NUNSPEET - Het parcours op Hemelvaartsdag gaat over de Edisonweg, Hullerweg en Galvaniweg. De organisatoren verwachten meer dan 200 inschrijvingen van deelnemers die met hun klassieke motoren en brommers over het stratencircuit gaan sjezen. Het is echter geen echte race, maar er is echter wel een wedstrijd aan verbonden, want wie het circuit het meest regelmatig aflegt is de winnaar.

Samenwerking

De Classic Demo wordt georganiseerd door de Motorclub Nunspeet in nauwe samenwerking met de Historisch Motorsport Vereniging. Er wordt gereden in verschillende klassen van 50 tot en met 500 cc. Met daarbij ook een spectaculaire zijspanklasse.
Om het historisch karakter van deze races te garanderen mogen alleen motorfietsen van het bouwjaar 1965 en ouder deelnemen. Voor de zijspan- en 50cc-klasse geldt dat die niet jonger dan 1972 mogen zijn. Vele merken van weleer staan aan de start, zoals Kreidler, Eysink, DKW, BMW, Norton, Ducati, Triumph en Matchless.
Het publiek heeft gratis toegang tot dit evenement. Langs de Marconiweg, waar ook start en finish zijn, hebben toeschouwers het beste zicht. Het rennerskwartier is dit jaar aan de Marconiweg tussen Nissan Van de Bunte en Dekker Verhuur. Ook daar is het publiek welkom om de klassieke machines te bewonderen en met de coureurs een woordje te wisselen. In dat gebied is ook het Museumplein te vinden waar vele klassieke motoren en bromfietsen te bewonderen zijn.
De organisatoren moedigen het publiek aan vooral op de fiets te komen. Op verschillende plekken langs het circuit worden fietsenstallingen gerealiseerd. Wie toch met de auto komt kan parkeren op Lepelingen II.

Meer berichten