Mister Keiler Henk-Jaap van der Woude en Ilona Klapper bij het beeld van de Keiler op het Stationsplein. (Foto: eigen foto)
Mister Keiler Henk-Jaap van der Woude en Ilona Klapper bij het beeld van de Keiler op het Stationsplein. (Foto: eigen foto) Foto: eigen foto

Allereerste Nunspeetse Jeugdkeiler

28 december 2019 om 20:22 Algemeen

Dick Baas

Evenement dag voor gewone Keiler

De strijd om de Keiler is al bijna 25 jaar een begrip in Nunspeet. Het sportevenement trekt veel deelnemende teams. Fietsen, lopen en proeven uitvoeren blijft een uitdaging. Voor 2020 komt daar een dimensie bij: de eerste Nunspeetse Jeugdkeiler op de dag voor de gewone Keiler, dus op 5 jun.

NUNSPEET - Een aantal enthousiaste vrijwilligers organiseren dit samen met de Lions Club Nunspeet. Ilone Klapper, namens de vrijwilligers en Henk-Jaap van der Woude, Mister Keiler 2020 leggen die nieuwe Nunspeetse sportevenement uit.

Doel

Ilona Klapper: “Het idee van een jeugdkeiler leeft eigenlijk al sinds 2018. De meesten van de jeugdkeilerorganisatie zijn trouw supporters van de Keiler. Met allemaal sportieve kinderen begon na de keiler van 2018 het hardop dromen van een keiler voor de jeugd. Hoe gaaf zou het zijn als onze kinderen mee zouden doen aan een Keiler aangepast aan de jeugd. Samen met de toenmalige Mister Keiler Bart Noij hebben we meerdere avonden bij elkaar gezeten om onze plannen vorm te geven. Het doel was een sportief evenement voor de jeugd en daarbij zo dicht mogelijk bij de kern en de opzet van de Keiler te blijven.”

De Lionsclub omarmt de Jeugdkeiler. Henk-Jaap van der Woude: “Gezien het grote enthousiasme van de kinderen van sporters en de Nunspeetse jeugd is de 25e Keiler een mooi moment om hiervan werk te maken. Het zijn bovendien de toekomstige sporters van de echte keiler.”

Ilona Knapper geeft antwoord op de vraag voor wie de jeugdkelier is. “Een team bestaat uit vier sporters, geboren tussen 7 juni 2004 en 31 december 2008. De aanwezigheid van één 18+ coach en één 18+ verzorger is verplicht. Teams kunnen zich inschrijven als jongens- (minimaal 1 jongen in het team) of als meidenteam. Henk-Jaap over de route: “Lopen van de Markt naar de Zandenplas, dan met mountainbikes een lus door het bos en lopend weer terug naar de Markt. Dus twee looplussen van 2.5 km, 1 fietslus van 7 km en 9 keilerwaardige proeven op de Markt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie