cof
cof (Foto: )

Derde Nunspeetse Lentetocht trekt 275 deelnemers

NUNSPEET - 275 wandelaars hebben zaterdag 11 mei deelgenomen aan de derde Nunspeetse Lentetocht. De tocht was georganiseerd door Vereniging Gemeentebelang om de gemeente Nunspeet en gezond bewegen te promoten.
Er waren twee routes uitgezet door de bossen en het was prima wandelweer. De route vanaf de start richting het zuiden. Over veelal onverharde paden liepen de wandelaars door een afwisselend heide- en boslandschap, langs de uitkijktoren op de Stakenberg, richting de rust bij het dorpshuis Vierhouten. De lange afstand liep van daaruit een extra lus door richting het oosten, waar de wandelaars langs het Verscholen Dorp en de ijskraam bij Gortel liepen. Vervolgens ging de route terug richting Vierhouten om voor een tweede maal bij het rustpunt langs te komen. Van daaruit leidde de route, langs landgoed De Mythstee, terug naar Nunspeet.
Vanaf acht uur 's ochtend 's kon er gestart worden bij de oldtimer-garage van landgoedhotel Villa Vennendal. Al voor half acht stonden de eerste wandelaars te trappelen. Er waren wandelaars uit alle delen van Nederland gekomen zoals Schagen, Haarlem, Rotterdam, Wolvega en Appingedam om een tocht te kunnen lopen. Met elke trein die arriveerde kwam er weer een stroom wandelaars richting de start.
Ervaren wandelaars die trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse maken graag gebruik van de afstand van 30 km. Daarnaast hebben ook hebben veel mensen uit regio meegelopen. Bij terugkomst kreeg de organisatie enthousiaste reacties over de originele startlocatie en de mooie route.
Danny Vis namens de organisatie: ''Dank en waardering gaan uit naar alle vrijwilligers van Vereniging Gemeentebelang en hoofdsponsor Fitnesscentrum Cheap-Fit Fitness. Verder dank aan landgoedhotel Villa Vennendal voor het mogen gebruiken van hun startlocatie en aan fietsverhuur Hoegen voor hun bijdrage. Deze gezamenlijke inzet heeft er mede toe bijdragen dat onze tocht weer goed verlopen is.''

Meer berichten