Springers GV Nunspeet succesvol tijdens de individuele wedstrijden. (Eigen foto)
Springers GV Nunspeet succesvol tijdens de individuele wedstrijden. (Eigen foto)

Gouden plakken voor turners GV Nunspeet

NUNSPEET - Op zaterdag 11 mei kwamen weer veel turnsters en turners van GV Nunspeet in actie. In Ede werd de finale voor de 5e divisie gehouden. In de eerste wedstrijd turnden instapper Ivy Nab (15e) en pupillen Naomi Zijlstra (21e) en Anouk Bonte (20e). De meiden konden de zenuwen op balk moeilijk onder controle houden, maar verder turnden ze op alle onderdelen mooie oefeningen.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de meiden in de categorie Jeugd 1, Joëlle van Es (10e) en Nynke Knol (19e). Beiden turnden een fijne finale met enkele aanpassingen vanwege blessures.
In de laatste wedstrijd kwamen bij de junioren voor GV Nunspeet Laura van Meer en Daniek Rook in actie. Daniek turnde een mooie wedstrijd, met een prachtige brug en ook lukte de flikflak op vloer. Dit resulteerde in een vierde plaats. Laura (14e) turnde ook een goede finale, maar vanwege haar lengte ging brug wat minder.
In Hengelo vond de districtsfinale voor de vierde divisie plaats. De senioren D Melanie Vosselman, Renate Landolt en Susan Plakke hadden zich hiervoor weten te plaatsen. Susan turnde een heel nette wedstrijd. Dit werd beloond met mooie scores. Ze werd hiermee vierde. Renate kampt met een rugblessure. Dit zorgde ervoor dat ze de wedstrijd vroegtijdig moest stoppen. Melanie moest zich afmelden.
Voor de herenspringers van GV Nunspeet waren de individuele springwedstrijden in Nieuwleusen. Hier wisten zij tien medailles in de wacht te slepen op de onderdelen minitramp, minitramp/pegasus, minitramp/kast, plankoline/kast, plank/pegasus en airtrack.
Lucas Klerks wist zelfs vier keer goud te bemachtigen, Bram Hagen een eerste en twee keer een tweede plek, Enric Crisan een tweede plek. Kyano van Boven, welke zijn debuut maakte, mocht gelijk twee het podium betreden voor een tweede en een derde plek.

Meer berichten