Eerste elftal OWIOS doet goede zaken

OLDEBROEK - OWIOS heeft zaterdag goede zaken gedaan met een 4-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Valleivogels.
Om niet acuut in gevaar te komen wat betreft de nacompetitie, moest er worden gewonnen. Aanvankelijk had Valleivogels het betere van het spel. In de zestiende minuut kwam OWIOS op voorsprong toen een terugspeelbal werd onderschept door Cornel Balk die beheerst scoorde: 1-0. OWIOS ging wat makkelijker spelen met de voorsprong op zak en drukte Valleivogels terug. In de 34e minuut veroverde Erik van Haagen de bal op het middenveld en zijn pass op Cornel Balk werd gemist door een verdediger, waardoor Balk door kon lopen en diagonaal binnenschoot: 2-0.

Na de rust ging OWIOS gewoon door, combineerde goed en gaf achterin niets weg. Als Valleivogels al eens gevaarlijk werd stond doelman Van de Poll zijn mannetje. Met een schitterende aanval in de 49e minuut besliste OWIOS de wedstrijd. Via Erik van Haagen kwam de bal bij de op snelheid liggende Cornel Balk, die de bal breed legde op de inkomende Bennie Veldhoen in prima afrondde: 3-0.
Valleivogels geloofde het verder wel en daardoor kon OWIOS kon ook nog de 4-0 maken in de 72e minuut. Cornel Balk passeerde op snelheid de uitgekomen doelman Hardeman en scoorde.
Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft OWIOS alles in eigen hand. Zaterdag staat de derby in Oosterwolde tegen VSCO op het programma. Aanvang 14.30 uur.

Meer berichten