Degradant Elburger SC verliest met 6-1

ELBURG - Ondanks de ruime 6-1 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Lunteren viel er zowaar toch nog een lichtpuntje te noteren voor Elburger Sportclub. Na 337 minuten droog te hebben gestaan werd er weer eens gescoord. In de 67ste minuut kregen de blauw-witten namelijk een strafschop toegewezen na een handsbal. Mathijs Frik was vanaf de kalkstip trefzeker. De wedstrijd was toen al lang gespeeld, want Lunteren stond al met 4-0 voor.
De degradant deed weliswaar haar uiterste best om de tegenstander het vuur zo na mogelijk aan de schenen te leggen, maar de jeugdige ploeg van Patrick Posthuma kon ook deze middag geen potten kon breken. Lunteren, dat in de eerste helft door treffers van Thom Rijnders en Evert Bouw op een 2-0 voorsprong was gekomen, heeft zich door deze zege praktisch veilig gespeeld en zal ook volgend seizoen weer acteren in de tweede klasse. In tegenstelling tot zijn collega Kevin Struik hoefde doelman Brian Bakkenes in de eerste helft nauwelijks in actie te komen.
Nadat de geel-zwarten opnieuw middels Rijnders en Hans van Essen de score in het tweede part hadden weten te verdubbelen mocht Elburger Sportclub na lange tijd weer eens een treffer begroeten. De thuisclub verscheen hierna wel wat vaker in het vijandelijke strafschopgebied, maar kon niet verhinderen dat Wesley Theuns en Freek van Wijk voor een half dozijn treffers zorgden.

Meer berichten