Open dag brandweer Elspeet

ELSPEET - Het brandweerkorps Elspeet trekt alles uit de kast om tijdens de open dag op zaterdag 25 mei het publiek te informeren over het veelzijdige en belangrijke werk van de brandweer.
Van 10.00 tot 15.30 uur is iedereen welkom om op en rond de Elspeetse brandweerkazerne om kennis te maken met de taken van de brandweer. Om 11.00 en om 14.00 uur wordt in een nagebouwde woonkamer gedemonstreerd hoe snel een kleine brand in een woonkamer zich kan ontwikkelen tot een forse woningbrand, en hoe belangrijk het is om rookmelders te plaatsen om een beginnende brand snel te detecteren.
Om 12.00 en om 14.00 uur wordt gedemonstreerd wat de effecten zijn van een verkeerde aanpak van een 'vlam in de pan', en wat de gevolgen zijn van een gasexplosie, zelfs door een klein campinggasbusje. Ook wordt aandacht geschonken aan het grote gevaar van koolmonoxide. Om 15.00 uur wordt de open dag spectaculair afgesloten.
Verdere medewerking aan de open dag zal worden verleend door o.a. de politie, het First Responder Team, Hartslag.nu en de ambulance (reanimatie), het Heli-team (natuurbrandbestrijding) en Veilig Ondernemen. Voor de kinderen zijn er waterspelen, rondritten met de brandweerauto en een springkussen.

Meer berichten