Veel leden van GV Nunspeet waren actief op het NK turnen. (Foto: GV Nunspeet)
Veel leden van GV Nunspeet waren actief op het NK turnen. (Foto: GV Nunspeet) (Foto: Eigen foto)

Zilver voor Janika van 't Hof op NK-turnen 3e divisie

NUNSPEET - In Vianen werd afgelopen zaterdag het NK geturnd voor de derde divisie. Al vanaf november turnen de meiden van G.V. Nunspeet wedstrijden met als uiteindelijke doel aan dit NK mee te mogen doen. Er is een wedstrijd allround over de toestellen sprong, brug, balk en vloer. En er is ook een NK per toestel.
Jeugdturnsters Janika van 't Hof en Maud Drost en seniorturnster Kirsten Heres hadden het zo goed gedaan dat ze allround mochten turnen. Maud en Janika turnden heel vastberaden en gefocust hun NK. Maud eindigde heel erg knap op een negende plek met als beste toestel sprong. Janika steeg boven zichzelf uit, turnde heel strak en sierlijk en eindigde op het podium. Zij won zilver.
Kirsten Heres begon haar wedstrijd met een persoonlijk record op brug, maar viel van de balk. Hierdoor was een plek in de top niet meer haalbaar. Ze eindigde alsnog knap op een zestiende plek. Verder mocht Kirsten de finale van balk turnen. Een combinatie van sprongen werd niet geteld, waardoor zij net naast het podium kwam met een vierde plaats.

In Lelystad werd de giofinale voor de 6e divisie gehouden, waarbij vier turnsters van GV Nunspeet in actie mochten komen. Maartje van Rumpt turnde in de eerste wedstrijd, ze liet mooie oefeningen zien en eindigde uiteindelijk op de 20ste plaats. In de middag mocht Alessa Vlieger haar oefeningen aan de jury tonen. Alessa turnde een stabiele wedstrijd en liet mooie elementen zien, wat resulteerde in een bronzen medaille. In de laatste ronde kwamen Maaike Ros en Leanne Vlieger in actie, Maaike liet een mooie brugoefening zien en ook op sprong scoorde ze goed, uiteindelijk werd Maaike derde. Leanne turnde zonder grote fouten een prima wedstrijd en werd uiteindelijk 7e.
Het is al ontzettend knap om op deze regiofinale te staan, per categorie gingen er namelijk maar heel weinig turnsters door. De turnsters mogen trots zijn op de behaalde resultaten.
Tevens waren er zaterdag regionale individuele springwedstrijden op diverse niveaus voor de dames junioren in Ommen. Er werd deelgenomen op de onderdelen minitramp, minitramp/pegasus, plank/pegasus en airtrack. Jette van ‘t Hul wist drie gouden plakken in de wacht te slepen in het A-niveau. Emma Klerks behaalde een tweede plaats. Er waren geen podiumplekken voor Iris Stroeve, Esther Rijnsburger, Tessa Hagen, Pascale van der Helm, Mirthe van den Hoek, Fleur van der Vegt, Jennifer Hendriks en Deborah Knulst.

Meer berichten