De akker naast molen De Maagd is bijna gemaaid. Het was een van de onderdelen van de jaarlijkse Oldtimerdag in Hulshorst. Foto Dick Baas
De akker naast molen De Maagd is bijna gemaaid. Het was een van de onderdelen van de jaarlijkse Oldtimerdag in Hulshorst. Foto Dick Baas

Showdag Oldtimer Club Hulshorst een groot succes

14 augustus 2018 om 10:58 Algemeen

Voor de tiende keer hield de Stichting Oldtimer club Hulshorst weer een show- en gezinsdag. Er was heel veel belangstelling en voor al die bezoekers was heel veel te zien. Er waren weer meer tractoren dan vorig jaar. Het waren er tegen de 150 en allemaal oldtimers.

HULSHORST - Het thema was dit jaar Hanomag. Van dat merk waren fraaie exemplaren te zien. Niet alleen trekkers, maar ook andere merken en voertuigen, zoals motoren en bromfietsen waren te bezichtigen.

Oude tijden in de landbouw herleefden. De club huurt naast molen De Maagd een akker waarop graan verbouwd wordt. Dat werd deze dag geoogst. De zeis kon gebruikt worden worden bij het maaien. Het dorsen met een dorsmachine was te zien. Het schapen scheren trok veel bekijks, evenals de oldtimertrek.

De ‘boef’ kwam niet ver bij de demonstraties van de PHV De Trouwe Vriend, die haar oefeningen houdt op het landgoed Hulshorst. De honden hadden hem zo te pakken en lieten niet los. Zelfs het tasje pakken van een ‘oud vrouwtje met rollator’ lukte niet.

Nuwenspete gaf een klederdrachtshow en de Tippezangers uit Hierden zongen uit volle borst. Reinard Olthuis praatte weer de dag aanelkaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie