Maaike Knol wint brons op het NK Turnen 2e divisie. (Eigen foto)
Maaike Knol wint brons op het NK Turnen 2e divisie. (Eigen foto)

Brons voor Maaike Knol op NK-turnen

NUNSPEET - De Triominoshal in Duiven stond dit weekend in het teken van de NK voor turnsters van de tweede divisie. Drie turnsters van GV Nunspeet hadden zich weten te plaatsen. Maaike Knol, Feline Beekhuis (jeugdturnsters) en Jette van 't Hul (junior) hadden zich geplaatst voor de meerkamp. Maaike mocht ook de finale van het toestel vloer turnen en Jette de finale van de evenwichtsbalk.
Maaike en Feline turnden een heel goede wedstrijd, vooral op balk en vloer. Maaike eindigde tijdens de meerkamp op een zevende plaats en Feline negende. Na een spannende finale won Maaike de bronzen medaille op vloer.
Jette had pech. Een paar dagen voor het NK blesseerde zij zich aan haar enkel tijdens de training. Het was onzeker of ze wel kon turnen dit weekend. Dankzij de fysiotherapeut is ze wel aan de wedstrijd begonnen, maar haar meerkamp moet zij toch onderbreken. Jammer, want in de kwart- en halve finale eindigde ze nog op een eerste plaats en daarmee was ze zeker een kanshebber voor het podium. Op balk eindigde ze uiteindelijk nog knap op een zevende plaats.

Meer berichten