Vlnr: 1e Rutger Mulder/vader, 3e Robin Pothoven/moeder, 2e Tjeerd van Engelen/moeder. (Foto: Eric van Noorden(
Vlnr: 1e Rutger Mulder/vader, 3e Robin Pothoven/moeder, 2e Tjeerd van Engelen/moeder. (Foto: Eric van Noorden(

Geslaagd ouder/kind-toernooi tafeltennis NTC Leogang

NUNSPEET - Op vrijdagavond 24 mei werd het jaarlijkse ouder/kind-toernooi van de Nunspeetse tafeltennisvereniging NTC Leogang gehouden, met Karl Wessels als toernooileider. Zestien duo´s deden mee aan dit toernooi.
Deelnemen mochten alle jeugdleden tot en met 12 jaar samen met hun vader of moeder. Indien beiden verhinderd waren, mochten ook opa of oma inspringen. Daarnaast mochten ook volwassen leden van NTC Leogang deelnemen, samen met hun zoon of dochter in de leeftijd tot 12 jaar.
In de voorronde werd gespeeld in vier poules, waarbij alle vier duo´s tegen elkaar moesten aantreden. Daarna speelden de vier nummers 1 tegen elkaar en zo ook de nummers 2, 3 en 4 van de poules.
Het favoriete dubbel Arjan de Lange met vader was deze avond verhinderd. Ook de tafeltennis ervaren moeders van Anne-Roos Hagedoorn en Lotte de Graaf konden niet aanwezig zijn. Zodoende was de nummer 2 van 2018, Tjeerd van Engelen met moeder, de grootste kanshebber op de eerste plaats van dit jaar. Zij bereikten dan ook redelijk gemakkelijk de finale. Maar hier waren de tegenstanders, Rutger Mulder met vader Peter, veel te sterk voor moeder en zoon van Engelen. 11-2, 6-11, 11-7 en 11-8 waren de duidelijke cijfers.
De wedstrijd om de bronzen plek was uitermate spannend en werd na het beslissende punt met veel gejuich gewonnen door Robin Pothoven met zijn moeder tegen Sendra Foppen met moeder Martina: 11-9, 3-11, 7-11, 11-8 en 12-10.
Ofschoon de drie beste duo's bekers ontvingen, ging het toernooi vooral om de gezelligheid. Dit is de organisatie van NTC Leogang dan ook goed gelukt.
De einduitslag: 1. Rutger Mulder/vader, 2. Tjeerd van Engelen/moeder, 3. Robin Pothoven/moeder, 4. Sendra Foppen/moeder, 5. Zarar Khan/vader, 6. Marissa v.d. Berg/vader, 7. Matthias Bleijenberg/vader, 8. Jonathan van Staveren/vader, 9. Sem den Engelsman/vader, 10. Lobke Luijendijk/moeder, 11. Amirah Alhay Taha/vader, 12. Amber Bleijenberg/vader, 13. Thirza van Kampen/vader, 14. Bart Hooft/vader, 15. Yasmijn Hagen/vader en 16. Jonathan van Engelen/vader.

Meer berichten