Afbeelding

Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ in Nunspeet op 24 oktober

Algemeen

Nunspeet - Gemeente Nunspeet vindt het belangrijk dat haar jongeren veilig door het donker fietsen en daarom komt de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ van ROV Oost-Nederland naar Nunspeet. De campagne vindt plaats op dinsdag 24 oktober van 18.00 tot 21.00 waar het ‘Light it up!’-promotieteam staat bij de entree van het NS-station in Nunspeet.

Tijdens de actie voert het team gesprekken met fietsers over het belang van goede verlichting en daagt ze uit om deel te nemen aan de challenge die bekende vlogger Gio Latooy is gestart. Fietsers waarbij de verlichting op orde is krijgen een lot voor de lichtloterij van de campagne. Is de verlichting kapot en hebben ze zelf geen vervangende verlichting mee? Dan worden ter plekke nieuwe lampjes aangeboden.

Het belang van werkende fietsverlichting
Het niet beschikken over werkende fietsverlichting leidt tot gevaarlijke situaties. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Gelukkig zien steeds meer mensen dit in en zorgen voor werkende verlichting. Om fietsers een extra handje te helpen met hun verlichting is ook dit najaar weer een fietsverlichtingscampagne van ROV Oost-Nederland van start gegaan: de ‘Light it up!’ campagne.

Achtduizend nieuwe lampjes
ROV wil zo veel mogelijk licht verspreiden, maar hoopt ook dat de doelgroep dit onderling doet. “Light it up!” gaat hier dan ook zowel over het fysieke verspreiden van licht als over het verspreiden van de boodschap: we fietsen met z’n allen met verlichting.

Doe jij ook mee met de challenge van Gio? En ben jij ook te zien in het donker? Deel dan jouw foto, video of berichtje onder #Light it up!. Onder de leukste video’s of foto’s wordt zelfs een tablet verloot. Meer informatie, foto’s en uitleg van de challenge is te vinden op de Facebookpagina GelderlandVeilig.

In totaal worden circa 40 acties uitgevoerd in Gelderland en Overijssel, waarmee naar verwachting zo’n 8000 fietsers voorzien worden van fietslampjes. De campagne duurt nog tot midden december.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 8 uur geleden
Afbeelding
Stichting Verborgen Armoede zoekt collectanten 8 uur geleden
Afbeelding
Casper van der Woude wint drukke koers in Elspeet gisteren
Afbeelding
Binnen bij het Noord-Veluws Museum Uitjes in de regio 11 aug, 13:52
Afbeelding
Oldtimerdag in Hulshorst: ‘Een echte familiedag’ 10 aug, 10:00
Afbeelding
Van Nunspeet naar Italië: ‘Hier kan je zeker een zomer doorbrengen’ 10 aug, 09:00
Afbeelding
Ontsnapt kalf zakt door trampoline 10 aug, 08:17