Volgens Stella wordt door de nieuwe regelgeving een e-bike van de zaak aantrekkelijker. (Foto: Wouter van Middendorp)
Volgens Stella wordt door de nieuwe regelgeving een e-bike van de zaak aantrekkelijker. (Foto: Wouter van Middendorp)

ZAKENNIEUWS

Stella: 'E-bike stimuleert zakelijk fietsgebruik'

NUNSPEET - In ons land wordt veel gefietst, ruim 15 miljard fietskilometers per jaar (CBS). De elektrische fiets stimuleert ons om nóg meer fietskilometers af te leggen. Dit geldt voor recreatief maar ook voor zakelijk fietsgebruik. De afstand van de recreatieve fietser verdrievoudigt op de e-bike. Waar op een gewone fiets dagelijks maximaal 10 kilometer wordt afgelegd, wordt op een elektrische fiets 30 kilometer gereden. Ook de forens fietst verder op de e-bike. Op een gewone fiets vinden we 10 km de maximaal acceptabele afstand om van en naar het werk te fietsen. Deze afstand ligt bij de e-bike op maximaal 15 kilometer (Bron: KiM, Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid).
"Ik spreek dagelijks met (potentiële) klanten. Mensen vinden het leuk om in hun vrije tijd lange fietstochten te maken. Dit is één van de redenen voor hen om een e-bike te kopen. De gewone fiets wordt vaak ingeruild en ik geef hen groot gelijk! Lange afstanden fietsen op een e-bike is veel relaxtr!", vertelt een e-bike adviseur van Stella uit Nunspeet.
Uit onderzoek blijkt dat mensen die minstens één keer per week naar het werk of school fietsen, 20 procent minder kans op stress hebben dan mensen die nooit fietsen. Mensen die vier dagen per week fietsen, verminderen het risico van stress zelfs tot maximaal 52 procent. Dit blijkt uit onderzoek verricht door onderzoeksinstituten uit Spanje, Engeland en de VS (Bron: ANWB).
In Nederland is de auto toch het favoriete vervoermiddel om van en naar het werk te reizen. Van alle verplaatsingen van en naar het werk vindt 60 procent met de auto plaats, een kwart met de fiets en 4 procent te voet (Bron: CBS). Volgens Stella wordt door de nieuwe regelgeving een e-bike van de zaak aantrekkelijker. Johan Makaske, woordvoerder van Stella weten: ''Vanaf 1 januari 2020 betalen fietsers die via hun werk een e-bike ter beschikking krijgen jaarlijks 7 procent bijtelling. Hierdoor kost een e-bike nog maar enkele euro's per maand.
"We merken dat steeds meer organisaties zich bezighouden met het aanbieden van een 'elektrische fiets de zaak'. Ik verwacht dat dit te maken heeft met diverse actualiteiten, zoals de 7% bijtelling vanaf 2020, files, verantwoord ondernemen maar ook het stimuleren van de vitaliteit van medewerkers. We helpen en denken graag mee om het fietsgebruik onder forenzen te stimuleren. Stella biedt daarom mogelijkheden aan bedrijven waardoor hun medewerkers voordelig op een e-bike naar het werk kunnen.''

Meer berichten