Henk Jan van de Venis. (Foto: InteraktContour)
Henk Jan van de Venis. (Foto: InteraktContour)

'Zwemmen geschikt voor mensen met hersenletsel'

door de redactie

Sporten en bewegen kunnen een hele opgave zijn als je hersenletsel hebt. Overprikkeling, geen energie hebben of lichamelijke functies die het laten afweten. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor herstel na hersenletsel, zo melden specialisten. Het vergroot je zelfvertrouwen, verbetert je hersenfuncties en geeft jezelf positieve energie. Daarom zwemmen cliënten van InteraktContour iedere donderdagochtend onder begeleiding in het Nunspeetse zwembad de Brake.

NUNSPEET - De Nunspeter Henk Jan van de Venis (53) is zeer enthousiast over het zwemuur in zijn wwonplaats:"Ik liep in januari 2018 hersenletsel op door zuurstoftekort bij een hartinfarct. Als gevolg daarvan heb ik problemen met mijn korte termijn geheugen en het nemen van initiatief. Sinds ik zwem in de Brake is mijn conditie flink verbeterd en heb ik veel minder last van lusteloosheid. Ik kan het echt iedereen van harte aanraden!"

'Heerlijk'

Laura Heuver, is senior begeleidster bij InteraktContour: "Mensen met hersenletsel werken bij de dagbesteding aan hun vaardigheden en conditie met als doel zoveel mogelijk in het dagelijkse leven zelf te kunnen blijven doen. Dat doen zij onder andere door regelmatige sport en beweging. Zwemmen is heel erg geschikt voor mensen die door hun hersenletsel problemen ervaren met hun motoriek en evenwicht. Juist wanneer het lichaam niet helemaal goed meewerkt, is het door de gewichtsloosheid van water heerlijk om te bewegen in het zwembad. Op donderdagochtend zijn er verder geen andere bezoekers waardoor het normaal zo drukke zwembad nu prikkelarm is. Dat is voor hen ideaal.''

Wie zelf hersenletsel heeft en vrijblijvend wil ontdekken of zwemmen en bewegen in water iets is, die is welkom. Iedere donderdag is er van 10.30 tot 11.30 uur gelegenheid om eens mee te doen. Aanmelden kan bij dagbesteding Nunspeet op tel. 06-82946442 of via een e-mail aan nunspeet@interaktcontour.nl.

Meer berichten