De medewerkers van Nestlé gaan deze week met grijparm en vuilniszak op jacht naar zwerfvuil in Nunspeet. (Foto: Nestlé)
De medewerkers van Nestlé gaan deze week met grijparm en vuilniszak op jacht naar zwerfvuil in Nunspeet. (Foto: Nestlé)

Nestlé Nunspeet ruimt zwerfafval op

door de redactie

'We willen een goede buur zijn'

Nestlé organiseert in aanloop naar World Ocean Day op zaterdag 8 juni een zogeheten 'interne Plastic Awareness Week'. Deze werkweek gaan vele medewerkers van het Nestlé Nederland hoofdkantoor in Amstelveen en de Nestlé fabriek in Nunspeet tot en met vrijdag 7 juni de straat op om de omgeving zwerfafvalvrij te maken.

NUNSPEET - Nestlé heeft eerder dit jaar al een reeks specifieke acties gedefinieerd om haar doel dat 100 procent van haar verpakkingen in 2025 recyclebaar of herbruikbaar moet zijn, na te komen. Hierbij besteedt zij speciale aandacht aan het terugdringen van de hoeveelheid plastic afval. Dit vereist een gedragsverandering van ons allemaal en Nestlé weet dat er geen betere plek is om te beginnen dan bij zichzelf.

Recyclen

Met de interne Plastic Awareness Week gaat Nestlé de strijd aan voor een duurzame en afvalvrije toekomst. Het verzamelde afval zal zij daarom in nauwe samenwerking met de stichting Juttersgeluk sorteren, recyclen en zelfs upcyclen tot unieke items die een opvallende plek krijgen in het Nederlandse hoofdkantoor van Nestlé in Amstelveen.

Missie

"We willen een goede buur zijn. En als onderdeel van onze missie om een afvalvrije toekomst vorm te geven, zetten wij als Nestlé Nederland onze medewerkers weer een klein stapje in die richting", zegt Fabrice Favero, CEO Nestlé Nederland.
De interne Plastic Awareness Week is onderdeel van het Nestlé Cares initiatief, een wereldwijde aanpak van het bundelen van vrijwilligerswerk door Nestlé medewerkers. Nestlé medewerkers van over de hele wereld krijgen in aanloop naar World Ocean Day op 8 juni de mogelijkheid om deel te nemen aan lokaal georganiseerde initiatieven, in samenwerking met lokale partners en gemeenschappen.

Grootste

Nestlé is 's werelds grootste voedingsmiddelenproducent. De firma is 189 landen aanwezig met in totaal 328.221 medewerkers.

Meer berichten